Jak vařit ryby bez nepříjemných zápachů v domě: Neochůlatelná metoda

Jak vařit ryby bez nepříjemných zápachů v domě: Neochůlatelná metoda

Ryby jsou určitě jedním z nejzdravějších a nejchutnějších potravin na světě, velmi bohaté na proteiny a omega-3 mastné kyseliny, ale ne každý dokáže vydržet silnou vůni, která se při přípravě vytvoří. Ať už je to v troubě nebo grilované, ryby budou mít vždy tendenci uvolňovat svou vůni, což v krátké době na impregnaci celé kuchyně.

Existují však některé strategie a techniky, které můžeme přijmout, abychom při vaření eliminovali nebo alespoň omezili vůni ryb. První věc, kterou je třeba zdůraznit, je určitě čerstvost diskutovaných ryb; Produkt, který již není čerstvý, ve skutečnosti bude mít při vaření tendenci emitovat mnohem intenzivnější zápach, proto buďte opatrní.

Způsoby vaření, aby se zabránilo nepříjemným pachům

Některé metody vaření mohou být účinnější než jiné při omezení šíření nepříjemných pachů, jako je vaření s fólií. Je to velmi snadná metoda, která spočívá v vyzařování jídla s pergamenovým papírem a/nebo hliníkem, takže pachy jsou poté drženy uvnitř. V případě potřeby můžeme také vložit aroma, jako je Rosmarimo, tymián nebo více, abychom čelili přirozené vůni ryb a dali mu více chuti.

Další velmi platnou metodou je parní vaření. Tímto způsobem pára impregnuje naši kuchyni a ne tolik vůně vařených ryb. Tuky uvnitř jsou ve skutečnosti zodpovědné za silnou vůni, kterou mnozí považují za nepříjemné, nebudou obejít. Můžeme také přidat citronovou nebo octa, abychom přidali kyselou notu a která odstraní jakoukoli možnost pachů ryb ve vzduchu.

Opravné prostředky k odstranění pachů a marinády

Jednou z nejlepších technik, které můžeme implementovat k výraznému snížení vůně ryb při vaření a zároveň ji zlepší, je marináda. Můžeme dát ryby do nádoby spolu s jablečným octem, citronovou šťávou nebo bílým vínem a smíšené aromatické byliny, jako je rozmarýn, tymián a petržel po dobu 30 nebo 60 minut. Pokud není možné zcela eliminovat vůni ryb, můžeme použít některé přirozené léky k jejich kontrastu:

  • Ocet a voda
  • Parfémované svíčky
  • Aromatické byliny
  • Kávové fondy

Jednou z nejjednodušších metod je metoda založená na vodě a octu, ať už je to bílé nebo jablečné víno. Stačí smíchat polovinu vody a půl octa v hrnci a vařit; Parní páry pomohou působit proti vůni zbytkových ryb ve vzduchu a po kousku je eliminovat.

Alternativně můžete také zapnout vonné svíčky, snad na podstatu citrusových plodů, které mohou pomoci pokrýt jakékoli zbytky vůně. Aromatické byliny také fungují dobře, pokud se vám líbí; Můžete je vložit do hrnce plného vody a přivést k varu. Měli by pracovat jako řešení s octem, pouze s jiným zápachem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *