6 triků na přípravu perfektního těsta pro hranolky: Zde je, jak postupovat

6 triků na přípravu perfektního těsta pro hranolky: Zde je, jak postupovat

Není nic příjemnějšího než jeden křupavý a zlatý smažení. Když se to dělá dobře. Cítit Crunch Pod zuby se nasákne oleje a ponechává ingredience měkké a chutné uvnitř. Ale kolikrát jsme se ocitli s těstíčkem, které se nedrží, smažení nebo horší, jako na slunci, jako je fólie žetonů? Objevujeme 6 triků pro perfektní těsto.

První tajemství je Tepelný šok. Stručně řečeno: těsto musí být studený a olej velmi horké. Je to proto, že teplotní kontrast vytváří křupavou a lehkou kůru, která vytváří hranolky. Poté ji před použitím vložte do lednice alespoň půl hodiny. Pokud chcete dělat věci ještě lépe, použijte šumivé vody nebo zmrazené pivo. Oxid uhličitý pomáhá začlenit vzduch, díky čemuž je smažení lehčí a méně pomazaný.

Ale tam to nekončí

Kromě toho není nutné jen chléb a smažit. Výběr mouky změní všechno. Pokud používáte pouze klasickou 00 mouku, bude výsledek dobrý, ale trochu těžší. Chcete vyšší křupavost? Míchejte 00 mouky a mouku rýže. Rýžová mouka je skutečné tajemství šéfkuchaře: činí těsto lehčí a suché. Pokud to nemáte, můžete použít bramborový škrob nebo škrob kukuřicekteré mají podobný účinek. Stručně řečeno, žádné další hranolky, které se zdají cihly.

Existuje také chyba, kterou všichni uděláme: Přidejte sůl přímo do těsta. Sůl přitahuje vlhkost a dělá tření měkké lepkavé. Řešení? Počkejte, až si všechno smaží A po vaření přidejte sůl. Chuť je tedy lépe distribuována a křupavost zůstává neporušená s větší chutí.

Perfektní konzistence a teplota

Už jste někdy vyrobili příliš hustý těsto, které vytváří hustou a těžkou kůru? Nebo likviduje, že sklouzne pryč a nedodržuje ingredience? Správná konzistence leží uprostřed. Těsto musí zabalit jídlo, aniž by příliš nalil. Kromě toho můžete mít nejlepší těsto na světě, ale pokud se smažíte špatným olejem, rozloučené sny o slávě. Lépe se rozhodnout arašídový olej který drží dobře na teplo a nemění chuť jídla. Ale buďte opatrní, nesmí překročit 180 stupňů. Zde je šest pravidel pro perfektní těsto:

  • Studený těsto, vroucí olej.
  • Šumivé vody nebo pivovarské pivo.
  • Míchejte 00 mouky a mouku rýže.
  • Během přípravy netejte těsto.
  • Zkontrolujte konzistenci, která není příliš hustá nebo příliš kapalina.
  • Smažte arašídovým olejem.

Po všech těchto tricích si uvědomíte, že smažení je perfektní, jako kůra bude zlatá a křupavá A smažené jídlo se nahromadilo příliš mnoho oleje. Ale také pozornost na přípravu, že olej není příliš pěna. Takže pokud uslyšíte Crunch Při prvním kousnutí si můžete říkat mistra smažení.

Nyní, když znáte všechny triky a tajemství dokonalého těsta, zapomenuté s mořem, těžkými a mastnými hranolkami. Po těchto trikech můžete připravit lehké, křupavé a neodolatelné smažení, díky kterému bude vaše ústa voda každému, kdo chutná vaše hranolky. Takže, až příště budete chtít pěkné smažené jídlo, oblékněte práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *