Pokud existuje skupina potravin, které jsou současně chutné a výživné, je to složeno Luštěniny. Jsou bohaté na proteiny, vlákniny a minerály a silné časy jsou vloženy do vegetariánské a veganské stravy, aby se obnovily živiny obsahující v masu. Stává se to však u některých lidí s určitou citlivostí, kteří je nemohou snadno strávit.
Hlavní nepříjemnosti, které mohou určité subjekty varovat, jsou otoky, bolest břicha a trávicí potíže. Ale nic se však musí dělat, protože existují některé užitečné strategie, které mohou tyto nepohodlí eliminovat. Například před jejich vařením, Namočte je na několik hodinMohla by to být vynikající volba, která může změnit.
Vaření a vyvážená kombinace
Po namočení po dobu nejméně šesti hodin je čas je vařit. Zde je základní aspekt: Vaření musí být pomalé a sladké, aby bylo měkké, a proto také stravitelnější. Během vaření vám doporučuji přidat malou soli a vyvážit chuť s aromatickými bylinkami nebo kořením.
Luštěniny jsou také vynikající, ale jejich kombinace se správnými ingrediencemi může mít velký rozdíl. Například jejich konzumace celoretářských obilovin, jako je rýže nebo quinoa, pomáhá dokončit profil aminokyselin a je jídlo vyváženější. Kromě toho, vyhýbání se jejich kombinování s příliš mastnými nebo těžkými potravinami může dále usnadnit trávení.
Některé triky ke zlepšení trávení
Pokud nejste zvyklí pravidelně jíst luštěniny, je tajemstvím, že je ve své stravě zavedete jen málo. Začněte s malými porcemi a postupně se zvyšujte, umožňují vašemu tělu zvyknout si na vlákna a rozvíjet enzymy nezbytné pro jejich trávení. Tato metoda pomáhá snižovat nepohodlí střeva a plně využívat výhody těchto drahých potravin. Zde jsou tři způsoby, jak strávit luštěniny nejlepším způsobem:
- Namočte je na několik hodin.
- Vařte je pomalu a po dlouhou dobu.
- Kombinujte je s jídlem, které pomáhá trávení.
Po těchto opatřeních pravidelně pomáhá zlepšovat toleranci luštěnin v průběhu času. Jistě, čím více jim budete jíst kritéria, tím více si vaše střevo zvykne na jejich trávení bez problémů. Nezapomeňte, že adaptace těla novému typu výživy vyžaduje trpělivost, takže se nenechte odradit, pokud na začátku zjistí některé potíže.
Luštěniny mají velmi důležitý příjem nutričního příjmu, a proto je nelze z jídla vyloučit. S některými jednoduchými triky je možné je učinit pro naše tělo lehčí a výhodnější. Nevzdávejte se svých mimořádných živin: postupujte podle těchto tipů a zjistíte, jak chutné a snadno se tráví. Vaše zdraví bude také pozitivně ovlivněno.