Jak zabránit brambor, které nejsou účinné: nejúčinnější lék

Jak zabránit brambor, které nejsou účinné: nejúčinnější lék

Přiznej to, stalo se to také vám. Otevřete kuchyňskou zásuvku, abyste si brali brambory a … překvapení: jsou plné klíček. Možná tam byli na chvíli, zapomeň, nebo jste prostě nevěděli, že mají tendenci vylíhnout rychleji, než si myslíte. Ale nepanikařte! Existují jednoduché a efektivní triky, které je udržují po dlouhou dobu a bez špatných překvapení.

Začněme tím, že řekneme, že brambor je jedlá hlíza a že ačkoliv zpočátku nebyla jeho spotřeba zvažována, je to nyní jídlo široce používané v kuchyních z celého světa. Jsou vynikající vařené, v troubě a dokonce smažené. Obsahují látky, které jsou pro naše tělo dobré, ale je důležité, aby nevyráběly klíčky.

Tady je co dělat

První pravidlo: žádné světlo. Brambory nenávidí světlo, protože jejich kůra má tendenci stát se zelenou a začíná produkovat Solaninu, látku, díky níž je miluje a ne opravdu zdravé. Pokud je to možné, udržujte na temném a čerstvém místě, jako je spíž nebo sklepa. Pokud nemáte tyto prostory, skříň v kuchyni je také v pořádku, pokud není daleko od zdrojů tepla, jako je trouba a sporák.

A pak, Dejte si pozor na špatné společnosti. Už jste někdy umístili poblíž cibule a brambor? Chyba. Cibule uvolňují plyn (ethylen), který zrychluje zrání brambor a dělá je rychleji vylíhnutím a již nelze používat v kuchyni. Potom se oddělíte a udržujte je daleko od sebe.

Trik tak, aby neklíčila brambory

Nyní pojďme na skutečný trik babičky, co ne každý ví: a tělo. Ano, jen oni. Vložte jablko do košíku brambor a uvidíte, že vydrží mnohem více bez klíčení. Důvod? Jablka uvolňují malá množství ethylenu, ale v tomto případě mají opačný účinek: zpomalují klíčení brambor. Ale tady jsou všechny triky k použití:

  • Brambory udržujte ve tmě.
  • Nesmí být blízko podobné cibuli a zelenině.
  • Používejte papírové sáčky nebo dřevěné krabice.
  • Přidejte jablko mezi brambory.
  • Pravidelně kontrolovat.

Po těchto malých trikech zůstanou vaše brambory čerstvé déle a můžete je nechat připravit na dobrou polévku nebo pěknou krémovou pyré. A pokud se opravdu ocitnete s některými bramborami, které začínají vylíhnout … no, je to jen omluva, jak je okamžitě vařit v osobě a velmi chutným receptem.

Existuje mnoho řešení, protože vaše brambory nezralé a zaznamenávají před jejich použitím. Samozřejmě, i když je to docela jednoduché triky, je vždy lepší vzít v úvahu, že to vyžaduje správnou pozornost. Nyní, když znáte tato tajemství, dejte je do praxe a rozloučte se s těmi otravnými výhonky. Vaše spíž vám poděkuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *