Neapolitan Lasagna je typickým receptem tradiční neapolské kuchyně, navíc se jedná o nadčasové ikonické jídlo a vždy vysoce oceňováno. Obecně jsou tato jídla tradičně připravena v úterý, v den karnevalu, ale dosud to často najdeme protagonisty neapolských stolů i mimo něj v průběhu roku.
Příprava neapolské lasagne je proto také receptem, liší se od receptu Lasagna k Emilianě. Lasagna jsou jistě dobrá, ale každá oblast má jedinečné vlastnosti, díky nimž je jídlo zvláštní. Podívejme se zde, jaký je recept na neapolskou lasagnu a jak to udělat, jak říká tradice Campania.
Recept Neapolitan Lasagna: Zde je návod, jak to udělat
Neapolitan Lasagna představuje jedno z nejznámějších jídel neapolské kulinářské tradice. Jeho příprava vyžaduje čas a správné pasáže, ale není to obtížný recept. Podívejme se zde, jaké jsou hlavní ingredience a kroky, které je třeba dosáhnout, aby se dosáhlo vynikajícího výsledku a knírského lízání misky.
Deska lasagne je obecně velmi starodávný původ. Pokud jde o neapolskou lasagnu, první stopy spisy se nacházejí během království Bourbons, období, ve kterém se toto jídlo šíří maximum. Jeho vlastnosti jsou, že se jedná o bohaté jídlo a je konzumován na karnevalu pro jeho hojnost, a proto před zapůjčením.
Recept Neapolitan Lasagna: Jak jej připravit
Recept klasické a tradiční neapolitní lasagne je charakterizován přípravou bohaté masové omáčky, pak máte přidání smažených masových kuliček, salámů, strouhaného sýra a mozzarelly. Zkombinujte tyto příchutě s přidáním těstovin z měkkých vajec životnost jediné misky. Podívejme se zde, jaké jsou ingredience pro pánev Lasagna pro 6/8 lidí
- 1 kilos smíšeného masa
- 2 litry rajčatové omáčky
- Olio
- bazalka
- Roztomilá půda
- zatuchlý chléb
- vejce
- 500 gramů čerstvých listů lasagne
- 500 gramů ricotty
- 300 gramů mozzarelly nebo provoka
- 100 gramů neapolitan salami
- 150 gramů strouhaného parmezánu
- 2 vejce zbalená tvrdá
Nejprve jdete připravit masovou omáčku. Maso s extra panenským olivovým olejem je hnědé a poté přidejte rajčatovou omáčku a vařte alespoň 3 hodiny s přidáním bazalky. Mezitím připravte těsto na masové kuličky se zatuchlým chlebem mokrým mlékem, vejci, solí, pepřem a parmezánem. Meatballs se pak vytvoří a smaží se v oleji. Vařte vejce zbaněná tvrdá, nakrájejte na mozzarellu, salami a vejce.
Nyní můžete zahájit fázi sestavy a složení neapolské lasagne. Vezměte kolo posypte pod rajčatovou omáčkou a uspořádejte listy lasagne na dno velikosti. Vložte omáčku, masové kuličky, salami, ricotta, vejce, mozzarella a další omáčka. Posypte štědrým parmezánem a přidejte několik listů bazalky. Tento krok opakujte a vytvořte alespoň tři vrstvy. Poslední vrstva je zakončena pouze omáčkou a parmezánem.