Mezi mořskými plody jsou smažené chobotnice největší; Téměř vždy sloužily jako předkrm, spolu s dalšími odrůdami ryb, jako jsou Alcii, Moscardini, Truglies a krevety, jsou to protagonisté smíšených hranolků, které mají rádi dospělé i ty malé doma.
Vaření je je opravdu jednoduché: stačí je důkladně vyčistit, nakrájet je na prsteny, projít je v 00 moučné msschiatě s pšenici durum a nakonec smažené ve vroucím oleji semen, dokud nedosáhnou pravého zlaceného. Poté musí být vypuštěni v absorpčním papíru, solené a stále podávané horké. Budou to opravdu následné!
Jak ochutnat smaženou chobotnici
Smažený kalamar jsou jedním z nejoblíbenějších rybích jídel v naší zemi, často protagnistické vánoční obědy a večeře. Ani ti, kteří nejsou milovníkem ryb, nemohou odolat tomuto receptu, protože je to zvlášť chutné. Rada přivést smaženou chobotnici ke stolu? Ozdobte misku některými plátky citronu.
Nebo znovu, můžete přijít k jiným odrůdám ryb a připravit šedou zeleninu Friuta, která bude dobýt všechny, malé a velké. Pokud chcete experimentovat s alternativou k klasickému pokrmu, můžete kombinovat směs mouky a pšenice durum také aromatických bylin a koření, jako je sladká paprika, kurkuma a kari.
Tajemství přípravy těsta na smaženou chobotnici
Příprava smažené chobotnice není obtížná. Tajemství úspěchu tohoto jídla je uzavřeno v těsta; V dalších řádcích odhalíme, jak to udělat v opravené hrstce, abychom získali křupavou chobotnici ve správném bodě, Gustos a Golden. Je to snadný recept, který vám bude trvat méně než půl hodiny. Zde jsou ingredience nezbytné k přípravě smažené chobotnice Pro 4 osoby:
- Calamari: 800 g
- Farina 00: QB
- Semolina mouka: k chuti
- arašídové oleje semen: podle chuti
- Citron: 1
- Prodej: QB
Nejprve se chobotnice pečlivě čistí, osušte je absorpčním papírem a označila je na plátky šířky 1,5 cm. V poměrně velké misce smíchejte mouku 00 a pšenici durum. Potom projděte chobotnicí a poté, podávání hustého sítka sítě, eliminuje mouku, která je nadměrně a riskovala by osvobození konečného výsledku.
Poté na pánvi zahřejte arašídový olej a jakmile je horký, ponořte plátky chobotnice mírně najednou. Sklopte je a vypusťte je na talíř s absorpčním papírem, aby je nepřivedli na stůl příliš namazaný olejem. Až skončíte s prsteny, pokud chcete, můžete mouku a smažit také chapadla držená stranou během čištění ryb.