Il vysoký cholesterol Představuje rizikový faktor pro naše zdraví, zejména pokud jde o kardiovaskulární onemocnění. Dieta a výživa hrají rozhodující roli pro regulaci hladiny cholesterolu v krvi. Riskantní je Špatný cholesterol (LDL) Protože jeho koncentrace upřednostňují tvorbu desek v tepnách. HDL, tj. Dobrý cholesterol, odstraňte přebytečný cholesterol a přiveďte jej do jater.
Mezi nejzajímavější jídla pro Snižte cholesterol Existuje květák, bohatý na živiny, které jsou schopny určit příznivé účinky pro zdraví těla. The květák patří rodině BrassicaceaeKategorie zeleniny známé a oceněné pro jejich bioaktivní sloučeniny s vysokým výkonem protirakovištěa příjem mikroživin, schopný kontrastního špatného cholesterolu. Tady je tedy Jak vařit květák ke snížení cholesterolu.
Jak vařit květák a snížit cholesterol
Jak jsme zmínili,Charitativní akce květáku Na cholesterolu se koná díky jeho živinám, které musí být udržovány co nejvíce prostřednictvím vhodných metod přípravy a vaření. Tam parní vaření Snižuje rozptyl vitamínů obsažených v květáku a vyhýbá se použití dalších koření jako přidaných tuků. Poté se můžete rozhodnout pro jednoho vařící V malé vodě a bez prodloužení doby vaření za účelem zachování minerálů a vitamínů.
Také pečení o in Pan non -chick Představují dobré metody pro Vaření květáku Snížit cholesterol. Používejte pouze mrholení extra panenského olivového oleje a koření vám umožní výrazně omezit použití nasycených tuků. Pro snížení cholesterolu je užitečné vařit květák i ve formě čistota. Pokračujte vařením nebo napařováním cimette, aby je mísili s přidáním rostlinného vývaru.
Výhody a nutriční hodnoty květáku
Můj on květák Pro snížení cholesterolu to není užitečné. Tato zelenina má pro řadu výhod pozdrav A blaha organismu, zejména pokud se vaří se sníženými metodami, které umožňují zachování jeho nejcennějších živin. Jak jsme již zmínili, květák je a protirakovinné jídlo Díky svým bioaktivním sloučeninám odpovědným za odstranění potenciálních karcinogenních látek. Nějaký Nutriční hodnoty květáku na 100 gramů produktu jsou:
- Kalorie 25
- 0,1 gramů nasycených mastných kyselin
- Uhlohydráty 5 gramů
- Proteiny 1,9 gramů
Počínaje nízkým obsahem kalorií představuje květák vynikajícího spojence pro ty, kteří sledují nízkokalorickou stravu pro hubnout. Konzumace této zeleniny je pak zdravá pro dobro funkčnost střeva Díky obsahu vlákna, také užitečné pro snížení absorpce cukrů a cholesterolu. Kromě toho mají některé bioaktivní komponenty efektivní antibakteriální a antivirový účinekpodporovat a stimulovat imunitní systém.
The Vitamina c obsaženo v květáku pomáhá imunitnímu systému provádět antioxidační účinek, zatímco B Vitaminy Stimulují fungování bazálního metabolismu. Tam Vitamina k Je to mocný spojenec koagulačních procesů. Nakonec i minerály Této zeleniny chrání zdraví kardiovaskulárního systému, zubů a kostí.