Ráno není nic lepšího, než vstávat s vonnou vůní chleba v celém domě. Připravte domácí chléb Je to jeden z nejuspokojivějších a nejpřínosnějších receptů, které kdy za autentickou chuť dělají z tohoto jídla jedním z nejvíce oceněných naší kulinářské tradice. Kromě chuti a parfému, který okamžitě vytváří sváteční atmosféru doma, Vyrobte si chléb doma To vám umožní mít plnou kontrolu nad kvalitou ingrediencí a získat zdravější produkt.
Ve skutečnosti vám výroba chleba řemeslným způsobem umožňuje vyhnout se konzervační látce a přísadům a propagovat jeden zdravý A vyvážený, díky správnému příspěvku složitých uhlohydrátů, vláken a mikroživin. Když nám však moderní život trochu řádky s jeho frenetickými rytmy, odečtením dobou a energií, může být užitečné připravit Chléb doma bez těstarychlejší a praktické. Tady jsi Jak postupovat s těmito 4 kroky.
4 kroky k výrobě chleba doma
Za Udělejte si chléb doma bez těsta Je zapotřebí 500 gramů 0 nebo mouky typu 1, 350 ml teplé vody, 2 gramy suchých pivovarských kvasinek a dostatečně stoupá. Se 4 kroky k výrobě chleba doma bez těsta pokračujeme takto: Ve velké misce jsme dali FarinaKvasinky, půl lžičky cukru, aby jej aktivovala, sůl. Rychle smíchejte rukama a přidejteteplá voda. Zakryjte vše plastovým obalem a nechte jej spočívat po čtvrt hodiny při teplotě místnosti.
Stále odpočívat půl hodiny, ale krátce ji předělá každých 10 minut, abyste získali konzistence hladší a měkčí. Poté, vždy zakryté plastovým obalem, vložte jej do ledničky. Když se zvedne, rozbalte směs na dobře flourovaném pracovním povrchu a dvakrát dvakrát, dokud ji netočí ve tvaru míče. Nechte vstát na hodinu a půl zabalením směsi do a plátno Se spoustou mouky, aby se zabránilo nalepení.
Vaření domácího chleba
V tomto okamžiku je náš domácí chléb připraven k pečení. Pro větší pohodlí můžete použít vhodné hrnce v keramice nebo oceli. Umístěte směs, zavřete víko a vložte do předehřáté trouby a 220 stupňů. Alternativně bude pečicí list s plechem pergamenu v pořádku, na který by mohl umístit domácí chléb bez těsta. V tomto okamžiku je sledujte 4 jednoduché kroky Pro relativní vaření:
- Vařte chléb s víkem po dobu 30 minut
- Odstraňte víko a vařte dalších 20 minut
- Udržujte konstantní teplotu 220 stupňů
- Když zlatá kůra vytvořila, bude váš chléb připraven
Chléb získaný tímto způsobem pouze s použitím Vysoce kvalitní mouky A zdravé ingredience, přinese to řadu výhod pro studnu těla. Domácí chléb je vynikajícím zdrojem energie Pro výkon každodenních činností. Přináší správnou částku vláknoPředevším s použitím plné mouky nebo plná semena, upřednostňující střevní pravidelnost a správnou hladinu cholesterolu v krvi.
Il domácí chléb Bez těsta se ve srovnání s průmyslovými výrobky získává bez použití chemických přísad a konzervačních látek, ideální pro ty, kteří hledají zdravější stravu. Také toto recept Může být přizpůsoben a vytvářet varianty s různými mouky, jako je již zmíněná celozrnnost nebo s přidáním koření, semen, aromatických bylin.