Je pravda, že vařením luštěnin bez namáčení jsou hůře stravitelné? Zjistěte vysvětlení

Tamaki News

luštěniny jsou vynikající alternativou k masu a rybám zcela přirozené jídlo který obsahuje velmi velké množství velmi kvalitních bílkovin. Právě z tohoto důvodu odborníci doporučují zařadit tuto potravinu do svého jídelníčku, protože je jich tolik výhod což může vyplývat z jeho volby.

Na trhu je opravdu mnoho druhů luštěnin, které se dají koupit a následně uvařit, ale ty sušené vyžadují jinou pozornost. Pro některé by byly sušené, ale obecně i všechny ostatní druhy luštěnin nebezpečné, pokud by nebyly předem namočené, protože bez této úpravy by byly hůře stravitelné než normálně. Zde je vysvětlení, jaké k tomu všemu můžeme poskytnout.

Co to znamená namáčet luštěniny?

Když mluvíme o luštěninách, máme na mysli jednu kategorie zeleniny který vyniká vysokým počtem proteiny které obsahuje ve svém složení. Mezi hlavní luštěniny najdeme i hrách, fazole, cizrna, fazole a všechny ty formy rostlinného života, které lze nalézt uvnitř lusku. Ke konzumaci často stačí luštěniny uvařit, ale když se prodávají v dehydrované nebo sušené formě, co dělat?

Klíčové řešení je přesné namáčení, praxe, která zahrnuje nasypání sušených luštěnin do vody na přibližně 12 rud takovým způsobem, že se mohou hydratovat a lépe se hodí k vaření, které jim bude vyhrazeno. Luštěninám tak dodáme nejen vodu, kterou potřebují k obnovení původního tvaru, ale odstraníme všechny tyto látky a nečistota které jsou v luštěnině přítomny a které právě z tohoto důvodu mohly omezit vstřebávání jeho živin.

Proč jsou luštěniny hůře stravitelné bez namáčení?

Podle odborníků namáčení je to také nutné z jiného důvodu, protože bez této konkrétní léčby se můžete dostat do problémů, které se týkají stravitelnost produktu. To se ve skutečnosti děje mnohem obtížnějším a někdy bolestivějším způsobem. Právě z tohoto důvodu je důležité zajistit, aby namáčení probíhalo podle uvedených časů. Pokud se toto vše nestane, může se stát, že:

  • Luštěniny nejsou schopny absorbovat vodu, kterou potřebuje
  • Chybí příjem minerálních solí
  • Vlákna musí být rehydratována

Namáčení je to nutné, protože sušené luštěniny byly zbaveny vody a proto potřebují znovu získat tyto kapaliny, aby mohly být konzumovány a poskytovaly organoleptické vlastnosti, které mají. Právě díky ponoření do vody se vlákna rehydratují a budou se moci vstřebat a plnit tak funkci, pro kterou jsou přijímána.

Kromě toho, pokud tento postup není prováděn podle požadovaných metod, související proces by mohl selhat k asimilaci minerálních solí což by tedy nemělo žádný příznivý účinek na spotřebitele. Pro kvalitní a mimořádně chutný produkt je nutné věnovat nácvik máčení luštěninám, které hodláme konzumovat, což se nám odvděčí vysoce úctyhodnými nutričními prvky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *