Italská kulinářská tradice je slavná a oceňována po celém světě za rozmanitost ingrediencí a receptů a za neodolatelnou dobrotu. Mohli bychom přeformulovat slavný řekl tímto způsobem: „Region, který jdete, místní jídla, která najdete“. Ve skutečnosti má každá oblast Itálie typická jídla s místními ingrediencemi. Vzhledem k konkrétní a prodloužené podobě Itálie má z tohoto důvodu každý region také kulinářské tradice, které se mohou také velmi lišit od ostatních regionů.
To se promítá do možnosti najít zcela odlišné ingredience a přípravy od sebe, charakterizované chutí, které si pamatují moře, horu a tak dále, a vytvoří úplnost příchutí a chuti, všech Italové. Gnocchi ricotta a špenát, zvaný Gnudi v Toskánsku, jsou rychlé a chutné jídlo, které lze připravit pomocí několika jednoduchých ingrediencí. Pojďme zjistit, jak.
Nezbytné složky a další zvědavosti
Gnocchi ricotta a špenáta představují lahodný první kurz, jehož příprava může představovat změny v sousedních regionech, ale které jsou však také v dosahu začátečníků v kuchyni. Ve skutečnosti je to jednoduchý a rychlý recept, který vám umožní připravit konkrétní domácí těstoviny, odlišný od klasických ravioli nebo tagliatelle.
Zejména tato příprava vidí tři hlavní ingredience jako klíčové protagonisty: mouka, špenát, čerstvý nebo zmrazený a ricotta. K tomu musí být přidány přesné množství vajec a parmezánu (nebo parmezánu), ale také chutě, jako je sůl, muškátový muškátový a máslo v dostatečném množství.
Jak se připravují?
Když se rozhodneme dát ruce do těsta a připravit ricottu a domácí špenát Gnocchi, prvním krokem je získat všechny ingredience. Jakmile je to hotovo, je nutné umístit špenát do vroucí vody a po vaření je vychladnout a nakrájet je na hrubé kousky. V tomto okamžiku to bude vhodné:
- Přidejte špenát, ricottu a vejce. Dobře promíchejte a poté přidejte sýr, muškátový oříšek a sůl.
- Pokračujte vmíchejte a pomalu přidejte mouku, dokud se nedosáhne homogenního těsta.
- Vytvořte jeden nebo více „proužků“ těsta a nakrájejte je ve tvaru knedlíku
Jakmile budou získány naše knedlíky, bude stačit je vařit na několik minut ve slané vodě a ochutnat je jednoduchým máslem a mudrcem. Získáme praktický, rychlý a chutný recept pro celou rodinu. Přebytečný gnocchi může být zmrazen a použit později, umisťovat je přímo do vaření ve vroucí vodě.
Teď je to jen na vás! Získejte ingredience a vyzkoušejte tento chutný recept, vhodný pro nadšence vaření i pro ty, kteří se poprvé vydávají v kulinářském poli. Gnocchi Ricotta a špenát jsou ve skutečnosti nejvíce oceněny mísou a mohou vytvořit skvělou postavu ve své jednoduchosti během vašich večeří ve společnosti přátel a příbuzných.