Ten s bramborovými noky je opravdu vynikající první chod, platná alternativa k těstovinám, kterou lze vzít v úvahu i jen jednou týdně a navíc se můžete rozhodnout, jak připravit, aniž byste museli ztrácet příliš času. Existuje mnoho receptů, ze kterých lze čerpat.
Například, pokud máte čas a chuť, místo kupování balených, proč si je nevyrobit doma. Recept, který je třeba dodržovat, není obtížný a nevyžaduje ani příliš mnoho času a ingrediencí. Ale pojďme k jádru věci, abychom zjistili něco víc.
Bramborové noky: přísady
Potřebujete jen: brambory, mouku, sůl a máslo. Nejprve je třeba brambory nakrájet na kostičky v nádobě vhodné i pro umístění do mikrovlnné trouby a poté přidat vodu, zakrýt potravinářskou fólií a vařit alespoň patnáct minut.
Brambory musíte rozmačkat vidličkou přímo v míse a poté je položit na pracovní plochu, až bude směs připravená, aby se daly ještě lépe rozmačkat a poté je nechat vychladnout. Podle chuti můžete použít i sůl, vždy podle chuti.
A znovu
V tuto chvíli, když jsou brambory studené, stačí směs, respektive těsto, vytvořit vlastníma rukama, aby se ingredience mohly promíchat a sůl mohla podle potřeby proniknout. přímo v těstě.
- Bramborové noky
- recept
- přísad
Postupně musíte také přidávat mouku a těsto zpracovávat, dokud není vše pružné a zároveň homogenní a brát v úvahu, že mouka, respektive její množství se také mění podle počtu brambor, které dáme.
Pak už jen stačí vše vyválet válečkem a nakrájet na nudličky a udělat noky, které musí mít klasický tvar, ten, který všichni známe, a více mouky, aby se nelepily a pak připravené do hrnce později zapněte oheň a vařte vodu na správnou teplotu. A je to, pro dobrý výsledek vlastně nemusíte dělat nic jiného.