Jak připravit čerstvé domácí těstoviny: tady je trik

Jak připravit čerstvé domácí těstoviny: tady je trik

The těstoviny je to určitě jedno z oblíbených Italů, a proto je v mnoha našich receptech uvedeno jako hlavní složka. Itálie se pyšní rekordem ve výrobě tohoto prvku, a proto se naše těstoviny úspěšně vyvážejí i do zahraničí. Je zřejmé, že na trhu je mnoho druhů tohoto produktu a když jdeme do supermarketu, abychom si koupili tvar, který si nejvíce přejeme, máme z čeho vybírat.

Samozřejmě je tu také možnost výroba těstovin ve zdech vašeho domova i když je to v současnosti něco neobvyklého, protože to vyžaduje hodně času a prostoru. Pokud si však chcete toto vše vyzkoušet, zde je trik který vám umožní objevit, jak připravit čerstvé domácí těstoviny bez přílišné námahy a snaha o vynikající výsledek.

Proč jsou těstoviny jedním z oblíbených italských jídel?

Podle některých nedávných ankety, když se 10 Italů zeptalo, jaké je jejich oblíbené jídlo, 8 z nich odpovědělo těstoviny. Ve skutečnosti mluvíme o docela přírodní surovině, kterou lze snadno najít a která kromě toho, že je velmi dobrá a chutná, nám nabízí možnost dochucovat ji, jak chceme, protože je jich tolik koření které máme k dispozici.

Možná i proto patří těstoviny k oblíbeným jídlům Italů právě proto, že se snadno vaří, nestojí mnoho a především se dají uvařit podle vašich osobních potřeb. V minulosti byl zvyk připravovat domácí těstoviny právě proto, že to mělo a nižší náklady ve srovnání s nákupem balení vyrobeného v továrnách, ale v dnešní době je kvůli malému času, který máme k dispozici, mnohem jednodušší jít do supermarketu a koupit všechny těstoviny, které chceme, za více než dostupnou cenu.

Jak připravujete čerstvé domácí těstoviny?

Navzdory tomu, že máme málo času, mnoho lidí si chce vyzkoušet výrobu čerstvých domácích těstovin a to je jistě dobře, protože nám to umožňuje udržovat tradice živé kdo udělal z naší kultury to, čím je dnes. Je zřejmé, že existují různé způsoby výroby tohoto produktu, ale my vám poskytneme ten nejklasičtější a nejvýkonnější. Budete tedy muset získat:

  • 500 gramů mouky 00
  • 5 vajec
  • Prkénko nebo prkénko na pečivo
  • Váleček
  • Film
  • Prodej

Abychom dali těstovinám život, musíme si trochu vzít farina a vytvořit malou fontánu, v jejímž středu rozbít vejce. Po přidání špetky prodej vše, co musíme udělat, je promíchat dohromady, dokud nezískáme docela měkkou směs, kterou pak budeme muset vyválet válečkem na pracovní ploše nebo na plechu a nechat vše odpočívat alespoň 40 minut, obalit kouli těsta v potravinářské fólii.

Pro lepší vyválení těsta je vhodné těsto rozdělte na tři částiabyste s ním mohli snáze pracovat. Jakmile je výrobek vyválený, stačí mu dát požadovaný tvar, vždy s trochou mouky, aby se nepřichytil k povrchu a nelámal se. Jakmile je to hotovo, stačí nám těstoviny uvařit nebo je umístit do lednice nebo zmrazit asi na 5 dní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *