Jedním z nejjemnějších a nejlahodnějších dezertů, které vydávají omamnou vůni, je určitě la kokosový dort. Je to dezert, který vás hned při prvním soustu dokáže přimět přijít slzení v ústech. Kromě toho, o čem mluvíme, je dort, který lze konzumovat v různých časech, počínaje od snídaně až po odpolední svačinua samozřejmě je vždy skvělé jídlo ukončit. Ideální pro vychutnání horkého během chladných dnů, ale výborný chlad je i v létě.
Kokosový dort je to dezert, který není třeba vysvětlovat, mimořádně chutný a jemný, díky kterému si každý, kdo ho ochutná, si jeho pár a velmi jednoduchých ingrediencí zamiluje. Ale ti, co mají chuť na sladké, ho mohou obohatit o další přísady jako např nutella nebo amaro kakao. Poté budete moci najít tradiční recept.
Variace kokosového dortu
Je to dezert, který se velmi snadno hodí jiné variacekteré umožňují, aby si ho pochutnali i ti, kteří například nemají rádi vejce nebo je nemohou jíst. Například, kokosový dort lze snadno připravit bez vajecnahradit je dellem jogurt. Nejlepší volba by byla kokosový jogurt, tak, aby umocnil chuť exotického ovoce, ale také obyčejný jogurt je to perfektní.
Zatímco pro ty, kteří jsou bohužel celiakieale vychutnávání si tak dobrého dezertu se rozhodně nechcete vzdát, je možné připravit variantu bezlepkového kokosového dortu. Je zřejmé, že k tomu budete muset odstranit farina 00 a nahraďte jej bramborový škrob spolu s rýžová mouka. Neboj se, chuť a měkkost který odlišuje tento dezert, nebude těmito změnami ovlivněn.
Kokosový dort: recept
Poté, co jsem vám ukázal, co některé z variace na kterou se můžete spolehnout v případě problémů s některými ingrediencemi, nastal čas připravit vše, co budete potřebovat k práci a přípravě kokosový dort podle tradiční receptury. Tak tady to je všechny ingredience, které budete potřebovat k přípravě kokosového dortu:
- mouka 00: 201 gr
- vejce: 3
- kokosová mouka: 100 g
- krystalový cukr: 180 g
- latte: 190 ml
- olej ze semen: 110 ml
- vanilkový prášek do pečiva: 1 sáček
Začněte tím, že si vezmete vejce a rozbijte je do velké mísy, vyšlehejte je elektrickým šlehačem. Jakmile vejce začnou růst, můžete začít pomalu přidávat cukr a promíchejte. Poté přidejte‚olej ze semenkousek po kousku a promíchejte. Poté vlévejte velmi pomalu lattepak postupně přidávejte celou věc farina E velmi opatrně promíchejte.
V tuto chvíli, když je směs homogenní a hustá, můžete přidat to, co tam je sáček droždí a znovu promíchejte, dokud se zcela nespojí. nyní už jen stačí přenést těsto do a dortová forma široká alespoň 20 cm, máslem vyd pomoučené. Nakonec, upéct v předehřáté statické troubě a 170 stupňů asi 40 minut. Stačí nechat vychladnout a poté podávat.