Citronové mušle: tajemství jemného a chutného masa

Citronové mušle: tajemství jemného a chutného masa

The Citronové mušle jsou typickým pokrmem italské kuchyně, který spadá do kategorie velmi jednoduchých a výživných jídel, ale který může působit potíže při hledání vynikajícího výsledku, v tomto případě jemného a chutného masa, ale zároveň kompaktního a schopného dostatečně uspokojí naši chuť k jídlu.

Typické italské jídlo, viděno v jeho nominálním významu lastura francouzský vliv a zahrnuje přípravu masa, obvykle hovězího, ale vzácněji kuřecího, nakrájeného na poměrně tenké plátky a zvláště libové kusy. Přísady pro vaření a přípravu jsou známé, i když některé existují tajemství pro dokonale propečené maso.

Citronová hřebenatka

Jejich citronová varianta je oblíbená mnoha, protože je konfigurována jako pokrm, který je ve své jednoduchosti uspokojivý a velmi výživný, protože maso vařené správným způsobem je snadno stravitelné a přítomnost másla a citronu zvyšuje přítomnost a tím i integraci vitamíny (jako je C, velmi přítomné v citrusových plodech) a „dobré“ tuky.

Přestože se zdá, že jde o velmi snadný recept na přípravu, některé kroky je třeba dodržovat pečlivě, protože mohou snadno vést k chybám. Z tohoto důvodu v několika krocích a během pár minut zjistíme, jak bez jakýchkoli zvláštních dovedností získat dokonalé koření a maso naprosto hodné kuchaře.

Jak je nejlépe připravit: recept a tajemství

Důležité jsou ingredience: cca 150 – 200 gramů plátků telecího nebo kuřecího masa, sůl, kapary, petržel a máslo dle potřeby, 1 citron, 00 mouka (případně bramborový škrob). Podívejme se na správnou přípravu tohoto pokrmu, který se velmi snadno vaří, ale není tak snadné jej získat v tom nejlepším.

  • Uložte bramborový škrob nebo mouku na polici a v tomto roztoku budou plátky vybraného masa pomoučené a zcela zakryté
  • Šťávu z poměrně velkého citronu vymačkáme a opatrně přefiltrujeme, šťávu pak v hrnci spojíme s trochou vody (1/3 sklenice je v pořádku) a 1 lžící mouky

Poté musíme vše důkladně promíchat kuchyňskou metličkou a smetanu uvařit rychle, ne příliš dlouho (maximálně minutu na ohni, pokud možno v malém nepřilnavém hrnci). Samostatně potřebujeme rozpustit trochu másla, abychom zakryli další pánev, přičemž zvolíme střední teplotu.

Zde budeme vařit obalované plátky bez přehánění s načasováním (max 120 sekund na každou stranu), jakmile je vše hotové, můžeme přidat smetanu získanou zvlášť smícháním. Nejlepší složení krému musí být dost tekuté. Poté na talíř, přidejte koření, jako je sůl, kapary a petržel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *