Domácí zmrzlina bez zmrzlinovače: trik pro krémový výsledek

Domácí zmrzlina bez zmrzlinovače: trik pro krémový výsledek

Pokud existuje jídlo, na kterém se všichni shodnou, řekl bych, že ho zmíním zmrzlina. Něco trochu zvláštního, co ale mnohé nenapadne, je připravit si ho přímo doma. Není to tak těžké, slibuji vám, že je to jednodušší, než si představujete a především je výsledek překvapivě krémový.

Nepotřebujete žádné složité nástroje, jen pár triků a správné ingredience. Dovolte mi vysvětlit, jak na to. Prvním tajemstvím je použití čerstvý krém E kondenzované mléko. Krém dodává tuto sametovou texturu, zatímco kondenzované mléko pomáhá udržet zmrzlinu měkkou a zabraňuje tomu, aby se změnila na kostku ledu.

Další triky a postup

Dalším malým trikem je přidání likéru. Nebojte se, alkohol neochutnáte. Používá se pouze k zamezení tvorby ledových krystalků. Pokud ho raději nepoužíváte, můžete jej nahradit extraktem s vanilkovou příchutí, i když jeho konzistence bude trochu jiná než použití likéru.

Nyní přejděme k procesu, který je opravdu jednoduchý. Dobře ušlehejte čerstvou smetanu a jemně přidejte kondenzované mléko. Míchejte pohyby zdola nahoru, aby se směs nerozebírala. Pokud chcete, můžete v tuto chvíli přidat trochu likéru nebo aromatického extraktu. Když je vše dobře promícháno, nalijte směs do nádoby, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do mrazáku.

A co bude dál?

Kouzlo se odehrává v následujících hodinách. Po přibližně 5-6 hodinách v mrazničce bude vaše zmrzlina připravena k vychutnání. Skvělé je, že ho ani nemusíte každou půlhodinu míchat jako u některých složitějších receptů. Stačí si to připravit a zapomenout na to, dokud není čas podávat. A teď přichází ta zábavná část, tedy výběr variant chuti:

  • Ovocná zmrzlina: rozmixujte své oblíbené ovoce a před vložením do mrazáku přidejte pyré do kompotu.
  • Čokoládová zmrzlina: rozpusťte trochu hořké čokolády a vmíchejte ji do směsi nebo přidejte prosáté hořké kakao.
  • Oříšková zmrzlina: smíchejte pár lžic oříškového krému se smetanou a základem kondenzovaného mléka.
  • Kávová zmrzlina: do směsi přidejte studené espresso nebo instantní kávu.

Toto je několik nápadů, které jsou také docela jednoduché. Zkuste také přidat nějaké nadrobené sušenky, čokoládové lupínky nebo dokonce špetku koření, jako je skořice nebo zázvor. Neméně důležitou poznámkou je používat vždy čerstvé a kvalitní suroviny. Můžete cítit rozdíl, ujišťuji vás.

Pamatujte, že domácí zmrzlina je také skvělý způsob, jak překvapit přátele nebo strávit zábavné odpoledne s dětmi. Co myslíte, přesvědčil jsem vás, abyste to zkusili? Vsadím se, že po ochutnání své první domácí zmrzliny se už nemůžete dočkat experimentování s novými chutěmi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *