Věděli jste, že hubnutí nevyžaduje příliš velké oběti? Seznamte se s receptem na neobvyklý pokrm s pohankou a vejci a shodíte pár kilo. Je nejen účinný, ale také chutný. Vyzkoušejte ho a rychle si všimnete výsledků.
Pohanka, způsob, jak získat dokonalou postavu
Recepty na pokrmy z pohanky jsou na sociálních sítích již několik měsíců velmi populární . Podpořil je trend slovanské diety , založený na konzumaci obilovin ve všech možných podobách. Influenceři sdílejí recepty nejen na večeři, ale i na snídani, která tento produkt obsahuje.
Obliba tohoto trendu je zcela oprávněná. Pohanka má vlastnosti, díky kterým je dieta založená na této složce účinná. Je to především díky vláknině, která stimuluje trávicí systém, ale také díky tomu, že kroupy zasytí na dlouhou dobu, což znamená, že lidé, kteří chtějí zhubnout, nebudou chtít mezi jídly svačit.
Představujeme vám proto recept na pohankové řízky, které jsou nejen chutnou alternativou masa, ale také skvělým pokrmem pro redukční dietu.
Vejce a pohanka – dokonalá dieta
Jak už víte, hlavní složkou je pohanka, která je dokonalou součástí diety. Mezi další nezbytné suroviny patří vejce, zelenina a koření. Co přesně potřebujete, se dozvíte, když si projdete níže uvedený seznam. Nevynechejte žádný produkt a hotové řízky budou dokonalé.
Složení:
Složení: 300 g pohanky
3 jáhly
500 ml vody
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
olej
pepř
sůl
Recept na pohankové řízky
Kroupy nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Poté hrnec postavte na plotnu a kroupy uvařte podle návodu na obalu. Během vaření si připravte zeleninu. Oloupejte cibuli a poté ji nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli na něm osmahněte. Oloupejte, omyjte a nastrouhejte mrkev. Vložte zeleninu na pánev a osmažte ji spolu s cibulí.
Osušené kroupy vložte do mísy a přidejte vejce. Pomocí mixéru rozmělněte ingredience na homogenní hmotu. Přidejte osmaženou zeleninu a stroužek česneku prolisovaný přes lis. Vše dochuťte solí a pepřem. Ingredience promíchejte.
Ze směsi vytvarujte řízky. Na pánvi opět rozehřejte olivový olej. Vložte na něj kotlety a osmažte je z obou stran dohněda. Hotové kotlety můžete podávat se zeleninovou omáčkou nebo chutným salátem, budou velmi chutné.