Jak připravit palačinky? Tajemství spočívá v neviditelné složce, která nahrazuje mléko. Právě podmáslí zajistí měkké, jemné a zároveň poddajné palačinky, které uspokojí i ty nejnáročnější mlsné jazýčky.
Palačinky jsou univerzálním pokrmem, který lze podávat na mnoho způsobů – od sladkých variací s marmeládou či ovocem až po pokrmy s tvarohem či špenátem. Tajemství je však v základu – dokonale připravené těsto. Nahrazení mléka podmáslím je nejen zárukou chuti, ale také krokem ke zdravějšímu stravování. Podmáslí poskytuje cenné složky, jako je vápník, vitamíny skupiny B a probiotika, které podporují naše tělo.
Ingredience:
- 1,5 hrnku pšeničné mouky,
- 1 lžíce oleje,
Způsob přípravy:
- V míse smícháme mouku, vejce, podmáslí, olej a sůl a důkladně promícháme.
- Těsto dáme na 10 minut stranou, aby lepek v mouce dodal palačinkám pružnost.
- Před smažením pánev lehce potřete olejem.
- Na rozpálené pánvi smažte palačinky z obou stran dozlatova.
.
Související články:
Jak rychle rozmrazit maso k večeři? Známe několik způsobů
Máma přiznala, že tyhle lívanečky byly lepší než ty její. A je to jen pár ingrediencí a chvilka v kuchyni
sledujte nás ve Zprávách Google.