Fazolová polévka je klasikou v naší kuchyni a určitě na ni máme jen příjemné vzpomínky. Nejlepší fazolovou polévku uvařila moje babička, která se držela železného pravidla. Říkávala, že dobrá fazolová polévka by měla být „zakouřená“. co tím myslela? Měla na mysli jeden velmi důležitý doplněk.
Jak připravit fazolovou polévku tak, aby chutnala prostě dokonale a byla tak aromatická, že provoněla celé sídliště? Nejdůležitější je samozřejmě maso. Jak říkávala moje babička, fazolová polévka musí být „zakouřená“ a myslela tím zakouřenou. Tady budou nejlepší dvě přílohy – uzená žebra a uzená slanina. Díky nim bude vaše fazolová polévka opravdu dokonalá.
Fazolová polévka – recept na „kouřovou“ polévku. Takhle to dělala moje babička
Ingredience:
- cca. 150 g uzené slaniny,
- cca. 1,5 hrnku máslových fazolí,
- zelenina: 2 mrkve, 1 petržel, 1 pórek, kousek celeru,
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list, majoránka.
Fazolová polévka se spoustou náplní – jak ji připravit:
- Fazole den předem namočte. Dejte do misky, zalijte vodou a nechte přes noc uležet.
- Žebra nakrájená na kousky vložíme do hrnce a podlijeme vodou. Přiveďte k varu a shromážděte sediment. Poté přidáme namočené fazole a očištěnou zeleninu. Přidejte několik kuliček nového koření a 3-4 bobkové listy a vařte, dokud fazole nezačnou měknout.
- Když začnou fazole měknout, přidejte oloupané a nakrájené brambory a nasekaný česnek.
- Slaninu, cibuli a klobásu nakrájíme na kostičky. Na suché pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli a opékáme, dokud cibulka zesklovatí a slanina lahodně zhnědne. Poté přidejte obsah pánve do polévky. Přidejte i klobásu.
- Dochutíme pepřem a vaříme, dokud polévka nezhoustne a fazole zcela měkké. Podáváme s krajícem čerstvého chleba.
.
Rychlá a chutná polévka. Vezměte si brokolici a sýr a za chvíli máte chutnou večeři
To je nejlepší polévka na nachlazení. Není to jen o vývaru
sledujte nás ve Zprávách Google.