Ohlásili vaši hosté svůj příjezd na poslední chvíli? Nepečený dort z broskví a smetany je pro tuto situaci jako stvořený – připravíte ho za čtvrt hodiny. Jemné vrstvy piškotů, sametový krém a šťavnaté kousky broskví jsou kombinací, která potěší i ty nejnáročnější mlsné jazýčky.
Na internetu není nouze o fantastické recepty na dorty. Najdete zde i takové, které zvládne každý cukrářský začátečník. Navíc, lze je připravit během několika okamžiků a bez použití trouby. Takový je například krémový dezert s broskvemi. Potěší chutí, snadnou přípravou a elegantním vzhledem. Skvěle se hodí na rodinná setkání, ale i na dovolené a jiné významné oslavy.
Krémový broskvový dort bez pečení – zvládnete ho vyrobit pouze z 5 surovin
Krémový broskvový dort bez pečení připravíte pouze z 5 surovin. Možná už tyto produkty doma máte a pokud ne, určitě je koupíte v každém obchodě ve vašem okolí.
Základem našeho dezertu jsou máslové sušenky, které jsou zjemněné sametovým krémem. Smetanovou vrstvu tvoří jemně nasládlá 30% smetana v kombinaci se sýrem mascarpone. Samozřejmě nesmí chybět sladký nádech, takže krém je slazený moučkovým cukrem.
Přidáme i šťavnaté broskve, které jemně naruší sladkost krému. Jejich jemná kyselost a intenzivní aroma se skvěle snoubí s krémovou vrstvou, takže každé sousto dortu je opravdovým požitkem pro chuťové buňky.
Recept na nepečený broskvový krémový koláč
Ingredience:
- 250 g máslových sušenek
- 250 ml 30% smetany
- 500 g kyselého mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 plechovky broskví (může být v sirupu)
Příprava:
- Pokud jsme zvolili broskve ze sirupu, musíme je nejprve usušit. Poté je nakrájíme na kostičky.
- Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Poté přidejte sýr mascarpone.
- Jednu vrstvu máslových sušenek dejte do dortové formy o průměru 24 cm. Nalijte na něj polovinu krému a poté naaranžujte broskve (pár kousků si nechte na ozdobu).
- Celé to zakryjte zbylými sušenkami a znovu zalijte smetanou. Krém a broskvový dort ozdobte zbylými kousky broskví. Tento dezert dejte na 3 hodiny do lednice ztuhnout.
- Před podáváním ozdobte malinami nebo borůvkami a lístky máty. Skvěle chutná i se strouhanou čokoládou.
Nic vám nebrání udělat si navrch broskvové želé, ale pak bude výroba dortu trvat déle.
.
Jednoduchý koláč, který nemusíte péct. K přípravě božského dezertu potřebujete jen sušenky a smetanu
.