Tento jablečný koláč dobývá slovenské stoly. To vše díky jednomu doplňku

Tento jablečný koláč dobývá slovenské stoly. To vše díky jednomu doplňku

Jablečný koláč, neoddiskutovatelnou klasiku mezi domácím pečivem, zná každý milovník sladkých pochoutek. I mezi tradičními recepty se však najde prostor pro inovace – tentokrát s dýní.

Tento jablečný koláč dobývá slovenské stoly. To vše díky jednomu doplňku
I mezi tradičními recepty se však najde prostor pro inovace – tentokrát s dýní.
Foto: shutterstock/MShev

Neobvyklá kombinace jablek a dýně v klasickém koláči se může zdát překvapivá, ale o tomto chutném experimentu je přesvědčeno stále více nadšenců domácího pečení. Dýně, známá především svou podzimní paletou chutí, hraje v jablečném koláči roli tajemného hosta a obohacuje chutnou kompozici a vyzve vás, abyste se vrátili pro další dávku.

Začněte připravovat tuto variaci jablečného koláče sestavením ingrediencí, které jsou základem každého dobrého koláče, a to:

  • mouka
  • máslo
  • žloutek
  • moučkový cukr
  • krém
  • a prášek do pečiva

K tomu se přidává pečlivě vybraná dýně a jablka, které dohromady tvoří jedinečnou ovocnou směs.

Postup přípravy se výrazně neliší od receptu na jablečný koláč, ale přidání dýně vyžaduje trochu více pozornosti. Po uhnětení těsta a přípravě ovocné směsi vše vložíme do formy a následně upečeme.

Konečný výsledek – voňavý a zlatavý dýňový koláč – se stane ozdobou každého zimního odpoledne.

.

Související články:

Jogurtovo-jablečný koláč. Proč ne! Sladký a vlhký dort. Všichni ho budou milovat

Tak nadýchaný tvarohový koláč jste ještě nejedli. Stačí jeden trik a roztaje se vám v ústech

sledujte nás ve Zprávách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *