Piškot bude nadýchaný a nebude padat. Stačí ji přidat do těsta

Piškot bude nadýchaný a nebude padat. Stačí ji přidat do těsta

Spadlý piškot je noční můrou mnoha hospodyněk. Piškot je bohužel náchylný k povadnutí a vy chcete, aby vyšel nadýchaný jako obláček. Co udělat pro to, aby byl piškot dokonalý? Stačí do směsi přidat trochu vašeho oblíbeného kuchyňského produktu. Podívejte se na nejlepší recept na piškotový dort.

Piškot bude nadýchaný a nebude padat. Stačí ji přidat do těsta
Co udělat pro to, aby byl piškot dokonalý? Stačí do směsi přidat trochu vašeho oblíbeného kuchyňského produktu.
Foto: shutterstock/Nová Afrika

Piškot tvoří základ mnoha dortů – od těch se smetanou přes rohlíky až po dorty. Naše úsilí může být bohužel marné, pokud hned po vytažení z trouby spadne. Vyhněte se této situaci s… octem. Nemusíte se bát nepříjemného zápachu octa – bude neznatelný a váš piškot bude díky němu nadýchaný.

Ocet na nadýchanou houbu – proč to funguje?

Pro začátek stojí za to se zeptat sami sebe: Proč se piškot srazí?

  • No a jak se peče, vzduch zachycený v jeho struktuře se rozpíná, což způsobuje roztahování houby.
  • Když ho vytáhnete z trouby a začne chladnout, tento vzduch unikne a ztratí svou setrvačnost.

Proto se vyplatí použít metodu octa, aby nedošlo k ohnutí pečeného výrobku.

  • Když se tento kuchyňský produkt přidá do žloutků, bude reagovat s práškem do pečiva ve směsi. Následně se tvoří bublinky oxidu uhličitého.

To z toho dělá piškotový dort lehké a nadýchané jako oblak.

Recept na dokonalý piškot s octem

Zde je recept na piškotový dort ze standardních surovin. Neobvyklým doplňkem je ocet. Přidat můžete kakao, citronovou či pomerančovou kůru nebo i oblíbené ovoce. Mnoho lidí do směsi rádo přidává olej nebo přírodní jogurt.

Jaké suroviny potřebujete k přípravě dokonalého klasického piškotového dortu? Zde je jejich seznam:

  • 4 vejce pokojové teploty
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 hrnku bramborové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička octa
Piškot bude nadýchaný a nebude padat. Stačí ji přidat do těsta
Nemusíte se bát nepříjemného zápachu octa. Bude neznatelný a váš piškot bude díky němu nadýchaný.
Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt

jak to udělat?

  1. Pro začátek si oddělíme bílky od žloutků a ušleháme je spolu s cukrem dotuha. Žloutky opět smícháme s octem.
  2. V dalším kroku postupně přiléváme žloutky s octem do vyšlehaných bílků.
  3. Poté přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a jemně stěrkou promícháme.
  4. Směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 stupňů 35-40 minut.
  5. Po uplynutí této doby necháme koláč vychladnout.

.

Těsto vykyne jako nikdy předtím. Vše, co potřebujete, je lžička tohoto produktu

Děkujeme, že jste si přečetli náš článek. Doporučujeme vám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *