Lilková míchaná vajíčka jsou perfektním nápadem na zimní snídani. Jsou lahodná, vydatná a plná chutných doplňků, takže určitě potěší celou rodinu. Seznamte se s receptem a překvapte své blízké tímto jednoduchým a nesmírně chutným pokrmem.
Míchaná vajíčka mají mnoho názvů
Míchaná vajíčka lze podávat na mnoho různých způsobů. V létě se sezónními bylinkami, jako je bazalka, libeček a oregano, nebo se zeleninou, jako je špenát a rajčata. V zimě je lepší zvolit vydatnější verzi tohoto pokrmu. Existují dvě klíčové přísady, které si jistě získají srdce mnoha gurmánů: slanina a sýr oscepec. Ten lze nahradit uzeným sýrem. Níže se s vámi podělíme o recept na tuto lahodnou snídani .
Vejce na Vysočině – přísady
K přípravě vajec na horalský způsob budeme potřebovat:
Potřebujeme: 5 vajec
polovinu sýra oscepek
malou cibuli
100 g uzené slaniny
sůl a pepř podle chuti
máslo na smažení
nepovinně: svazek česneku
Vejce po horalsku – krok za krokem.
Nakrájejte sýr oscepek a slaninu na malé kostičky a cibuli na tenké plátky. Sýr oscepek vložíme do mísy. Rozbijte vejce, přidejte sůl a pepř a všechny ingredience promíchejte. Rozehřejte pánev. Na másle osmahněte slaninu, poté přidejte cibuli a obě suroviny osmahněte do průhledna.
Do pánve se slaninou a cibulí vlijte vejce a sýr oscepek. Všechny ingredience promícháme a několik minut smažíme. Uvařená míchaná vejce podávejte s plátky zelené cibulky a krajícem chleba.