Velmi jemná ricottová kobliha

Recept na velmi jemnou ricottovou koblihu : celá ricottová kobliha bez másla a oleje, jemná, chutná a jednoduchá, stejně jako moje MĚKKÁ JOGURTOVÁ kobliha , kterou máte tak rádi!

Recept na ricottové koblihy je velmi rychlý, nepotřebujete ani planetární mixér nebo mixér, jen mísu a ruční šlehač, za 5 minut je těsto připravené v troubě a výsledek je úžasný! Vlhký a lahodný

ricottový koláč, který se dá jíst samotný nebo namáčet do kapučína a je také skvělý plněný ořechovým krémem nebo marmeládou, zkrátka ricottový koblížek, který stojí za vyzkoušení, samozřejmě pokud nemáte rádi ricottu, nedělejte to. zeptejte se mě, čím ji nahradit, prosím, je to hlavní surovina, a proto nezbytná, můžete si ještě vybrat z mých receptů na jemné a lehké koblížky nebo z mých receptů na babiččiny koblížky!

Pojďme se podívat, jak udělat velmi jemnou koblihu s ricottou!

Ingredience na ricottové koblihy

pro formu na koblihy o průměru 20 cm

Ingredience na ricottové koblihy

500 g ricotty (stačí z kravského nebo ovčího mléka)

2 vejce (středně velká)

200 g mouky 00

150 g cukru

1 sáček dezertního kvásku

1 lžička vanilkového extraktu

Příprava velmi měkkého ricottového koblihu.

Jak připravit ricottový koblížek bez másla a rostlinného oleje

Chcete-li připravit velmi jemný ricottový koblížek, nejprve dejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem do mísy .

Metličkou míchejte, dokud nevznikne krém, přidejte do ricottového krémucelá vejce a promíchejte.

Přidejte také prosátou mouku a droždí a míchejte, dokud nezískáte pěkné, husté těsto.

Směs ricottových koblih vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte ve statické troubě při 170° asi 40 minut, vždy kontrolujte párátkem.

Koláč vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Velmi měkký ricottový koblížek podávejte posypaný velkým množstvím moučkového cukru.

MOŽNOSTI A TIPY

Můžete použít ricottu bez laktózy.

Do směsi můžete přidat čokoládové hoblinky.

Rýžovou mouku můžete nahradit 00 moukou.

Dobu pečení vždy přizpůsobte své troubě.

Ricotta donuty lze skladovat 2-3 dny při pokojové teplotě v dortové nádobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *