Tento makový koláč jsem připravovala na poslední chvíli. Mák není třeba sekat a je velmi chutný.

Makový koláč je jedním z koláčů, které zaujímají čestné místo na stole. Příprava této nenáročné makové buchty však může být poměrně časově náročná. Naštěstí existuje recept, který vám ušetří práci a díky kterému si pečení makového koláče znovu zamilujete.

Příprava makového koláče není složitá, ale může být časově náročná. Zdlouhavé sekání máku, většinou několikrát, válení, pečení, a dostanete hodiny strávené nad nevýrazným koláčem. Existuje však řešení, díky kterému upečete vánočku, aniž byste si narušili noční spánek. Bez námahy si můžete připravit sladký, vlhký a bohatý makový koláč se sušeným ovocem.

Jednoduchý recept na vánoční makový koláč.

Pokud chcete koláč s mákem, ale nemáte čas na složité recepty, máme pro vás jednoduché řešení. Tento recept je skutečnou záchranou pro všechny lenochy a mlsouny. Připravíte ho během chvilky a efekt předčí vaše nejdivočejší očekávání.

Díky hotové makové hmotě a několika jednoduchým krokům zvládne makový koláč i ten, kdo tvrdí, že má při pečení obě ruce levé. Kombinace sladkého máku, křupavého sušeného ovoce a jemné čokolády nesmí chybět na vánočním stole.

Složení: 

  • Složení: 6 vajec,
  • 900 g konzervovaného máku ,
  • 1/3 šálku 30% šlehačky,
  • 150 g mletých mandlí,
  • 50 g vlašských/lískových ořechů,
  • 50 g sultánek,
  • 50 g kokosových hoblin,
  • 30 g nakrájených meruněk,
  • 100 g hořké čokolády,
  • moučkový cukr na posypání.

Způsob přípravy:

  1. Vložte makovou směs do mísy, přidejte mleté mandle a míchejte na nízkých otáčkách.
  2. Do směsi postupně přidáme vejce.
  3. Přidáme nasekanou čokoládu, smetanu a sušené ovoce a promícháme lžící.
  4. Dortovou formu o průměru přibližně 23-26 cm vyložte pečicím papírem.
  5. Nalijte do ní připravenou makovou směs a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte 45 minut.

Upečený a vychladlý koláč ozdobte moučkovým cukrem. Můžete také použít polevu nebo čokoládovou polevu. Lahodný makový koláč pro lenochy je hotový. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *