Sušenky Snadné namáčení recept: dezert k snídani

Sušenky Jednoduchý recept na namáčení: Snídaňový dezert – snadné a chutné sušenky s máslovým křehkým těstem, které jsou ideální k namáčení.

Piškotové sušenky jsou velmi snadno připravitelný moučník, křehký a velmi chutný, k jehož přípravě nebudete potřebovat formu ani váleček.

Pokud hledáte sušenky, které se snadno připravují a které dobře nasáknou, doporučuji vyzkoušet mé snídaňové sušenky bez másla.

INGREDIENCE NA PEČENÍ KŘEHKÝCH SUŠENEK:

1 celé vejce při pokojové teplotě

30 ml mléka pokojové teploty

60 ml rostlinného oleje (použila jsem slunečnicový olej)

vanilkový extrakt (nebo vanilin)

120 g krystalového cukru

250 g hladké mouky 00

50 g bramborového škrobu

8 g kvásku

2 g hydrogenuhličitanu sodného

POSTUP:

Pro přípravu snídaňových sušenek bez másla začněte přípravou těsta na chlebíčky.

V míse rozšlehejte celá vejce s cukrem a vanilkovým extraktem, přidejte mléko a máslo a vše promíchejte.

Přidejte mouku, škrob, prášek do pečiva, jedlou sodu a vše míchejte, dokud nezískáte jednolitý blok pískového těsta.

Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Když těsto odpočívá, oddělte z pískového těsta kousky, vytvarujte 2 cm široké tyčinky a vykrajujte z nich 6 cm dlouhé válečky.

Několik válečků namočte do moučkového cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem cukrovou stranou nahoru.

Sušenky pečeme ve statické troubě vyhřáté na 180° asi 17-20 minut nebo alespoň do zlatova.

Po upečení a vychladnutí budou vaše křehké sušenky bez másla připraveny k jídlu.

BON APPETIT!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *