STARÉ sušenky: sladký, snadný a originální recept

BREADBREAK: sladký, snadný a originální recept je jednoduchý a rychlý recept na přípravu chutných a autentických snídaňových sušenek.

Tento recept na sušenky je velmi snadný na přípravu, z jednoduchých a přírodních surovin, bez másla a bez pomoci různých forem.

Pokud hledáte jednoduchý, rychlý a chutný dezert k snídani, stačí vyzkoušet tyto snadné a chutné koblížky od babičky.

STARÉ MÁSLO: sladký, jednoduchý a originální recept

SUROVINY NA PÍSKOVÉ TĚSTO:

250 g mouky 00

100 g celozrnné mouky

120 g třtinového cukru

vanilin

nastrouhaná kůra z poloviny citronu

8 g prášku do pečiva (půl balíčku)

80 ml másla ze semínek

1 celé vejce

40-50 ml mléka

POSTUP:

Pro přípravu lahodných a skutečně jednoduchých snídaňových sušenek začneme přípravou těsta na chlebíčky bez másla.

V míse smícháme mouku s hnědým cukrem, droždím a nastrouhanou citronovou kůrou.

Přidáme máslo, vanilku a začneme hníst, dokud nezískáme pískovou směs.

Přidáme celé vejce, mléko a hněteme, dokud nemáme hladké a pružné těsto, které přikryjeme potravinovou fólií a necháme v chladničce asi 40-50 minut kynout.

Když si těsto odpočine, oddělte z bloku pískového těsta 20g kousky a vytvarujte z nich bochánky dlouhé 10-12 cm a silné 1,5 cm.

Oba konce bochánku spojte k sobě, abyste vytvořili koblihu, vzniklé sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pokud chcete, posypte povrch cukrem.

Sušenky pečte v troubě předehřáté na 180° asi 15-17 minut nebo alespoň do zlatova.

Po upečení a vychladnutí jsou vaše lahodné a křehké jednoduché snídaňové sušenky připraveny ke konzumaci.

S porcemi uvedenými v tomto receptu získáte přibližně 25-27 sušenek.

BON APPETIT!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *