Rychlý fenyklový koláč, pokaždé, když ho podávám, okamžitě zmizí, není ani čas na přídavek.

Dnes večer jsem měla takový hlad, že jsem udělala jídlo, které jsem mohla sníst do sytosti, a tak jsem tento recept hned ukázala celé rodině.

Vlastně jsem s blížícím se koncem prázdnin hledala několik receptů, které bych mohla podávat, aby celá rodina zůstala na lehko a zároveň si pochutnala na něčem, po čem by se všem zatajil dech.

S touto motivací jsem se rozhodla zaměřit veškerou svou pozornost na tento pokrm, který byl vždy mým oblíbeným a o který se ráda podělím se svou rodinou pokaždé, když mám tu možnost.

Rychlý fenyklový koláč: recept

V očekávání dnešní večeře jsem připravila jemný a lahodný fenyklový koláč, který můžete bez obav jíst, pokud držíte redukční dietu. Zkrátka takové dobré jídlo, které si můžete vychutnat bez pocitu viny. Každopádně ingredience, které budeme k přípravě našeho pokrmu potřebovat, jsou následující:

  • 6 fenyklů,
  • 300 gramů Asiaga,
  • litr bešamelu (recept najdete zde),
  • 200 gramů strouhanky (stačí i starý chléb),
  • sůl,
  • pepř,
  • máslo.

Společná příprava večeře během několika minut

Příprava našeho koláče s fenyklem je opravdu velmi jednoduchá. Začneme hned tím, že vezmeme strouhanku a rozmixujeme ji mixérem. Poté se věnujme očištění fenyklu, který je třeba nakrájet na plátky. Vezměme tyto dvě ingredience a vložme je do pánve. Dále na prázdná místa umístíme náš sýr nakrájený na kostičky.

Nakonec už zbývá jen přidat bešamelovou omáčku. Koupená v obchodě je také dobrá, ale její výroba je opravdu velmi jednoduchá. Všechny ingredience smíchejte a směs pošlete do trouby. Nechte ji 20 minut péct v předehřáté statické troubě při 180 stupních, poté ji nechte ještě 10 minut odležet a změňte program na gril. Nakonec koláč podávejte k večeři a vychutnejte si tento lahodný fenyklový koláč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *