Máte chuť na čerstvé domácí rohlíky? Tyto ovesné rohlíčky jsou nejen rychlé a snadné na přípravu, ale jsou také zdravé a chutné! Díky přísadám, jako je nízkotučný tvaroh a jemné ovesné vločky, jsou skvělou alternativou tradičních buchet.
Oves je regionální superpotravina pro energii a zdraví.
- Doba přípravy: 1 minuta:
- 45 minut
Ingredience
- 2 vejce
- 270 g nízkotučného tvarohu
- 270 g jemných ovesných vloček
- 1,5 balíčku kypřícího prostředku
- 0,5 lžíce soli
příprava
1. Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev) a plech vyložte pečicím papírem.
2. Vejce rozbijte do mísy, rozšlehejte a smíchejte s nízkotučným tvarohem dohladka. Přidejte ovesné vločky, prášek do pečiva a sůl a důkladně prohněťte v hladké těsto.
3. Mokrýma rukama vytvarujte 8 malých válečků a položte je na připravený plech. Rohlíčky potřete trochou vody.
4. V případě potřeby posypte rohlíčky ovesnými vločkami.
5. Rolky pečte na prostřední polici předehřáté trouby 20 minut. Poté je vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Tipy: Vezměte do rukou rohlíky a nechte je vykynout:
- Těsto lze snadno připravit večer předem a uložit přes noc do chladničky.
- K ozdobení rohlíčků můžete použít také slunečnicová nebo dýňová semínka.