Ovesné rohlíky

Máte chuť na čerstvé domácí rohlíky? Tyto ovesné rohlíčky jsou nejen rychlé a snadné na přípravu, ale jsou také zdravé a chutné! Díky přísadám, jako je nízkotučný tvaroh a jemné ovesné vločky, jsou skvělou alternativou tradičních buchet.

Oves je regionální superpotravina pro energii a zdraví.

Doba přípravy: 1 minuta:
45 minut

Ingredience

  • 2 vejce
  • 270 g nízkotučného tvarohu
  • 270 g jemných ovesných vloček
  • 1,5 balíčku kypřícího prostředku
  • 0,5 lžíce soli

příprava

1. Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev) a plech vyložte pečicím papírem.

2. Vejce rozbijte do mísy, rozšlehejte a smíchejte s nízkotučným tvarohem dohladka. Přidejte ovesné vločky, prášek do pečiva a sůl a důkladně prohněťte v hladké těsto.

3. Mokrýma rukama vytvarujte 8 malých válečků a položte je na připravený plech. Rohlíčky potřete trochou vody.

4. V případě potřeby posypte rohlíčky ovesnými vločkami.

5. Rolky pečte na prostřední polici předehřáté trouby 20 minut. Poté je vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Tipy: Vezměte do rukou rohlíky a nechte je vykynout:

  • Těsto lze snadno připravit večer předem a uložit přes noc do chladničky.
  • K ozdobení rohlíčků můžete použít také slunečnicová nebo dýňová semínka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *