Napijte se, zejména když venku prší. Vaše střeva vám poděkují

Tato šťáva posiluje váš imunitní systém a prospívá funkci střev. A to je to, co vaše tělo v tomto ročním období opravdu potřebuje. Proto stojí za to ji vyzkoušet a ocenit její chuť.

Šťáva z kysaného zelí posiluje imunitu a zlepšuje funkci střev.

Nepochybujemeo tom, že kysané zelí je vynikající probiotikum. Mnoho lidí je však stále skeptických vůči šťávě ze zelí. Má sice výraznou chuť, ale je to nepochybně přírodní elixír zdraví. Díky obsahu vitaminu C a probiotik podporuje imunitu a upravuje trávicí funkce.

Budete méně nemocní.

Šťáva z kysaného zelí je jedním z těch nápojů, o jejichž pití stále nejsme přesvědčeni. Stojí za to ji obměnit, protože má skvělý vliv na imunitu, což je v tomto ročním období velmi důležité. Tato šťáva dokáže chránit vaše tělo před různými infekcemi. Je to především díky vitaminu C a vitaminu E, tedy takzvanému vitaminu mládí. Proto konzumace šťávy z kysaného zelí, samozřejmě systematická, může zlepšit vzhled vaší pleti.

Zrychlí se trávení

Další výhodou šťávy z kysaného zelí je její příznivý vliv na střeva. Její probiotické vlastnosti podporují jejich správnou funkci. Díky kvašení s přírodními bakteriálními kmeny podporuje šťáva z kysaného zelí rozvoj správné střevní bakteriální flóry, která následně usnadňuje trávení a předchází žaludečním potížím. Šťáva urychluje metabolismus, takže usnadňuje zbavení se nadváhy a pomáhá očistit tělo od toxinů a usazenin.

Kolik a jak často bych měl pít šťávu z kysaného zelí?

Nejčastěji se doporučuje pít půl sklenice šťávy několikrát týdně, jednou za několik dní. Je lepší nedělat to na lačný žaludek, protože to může způsobit problémy s trávicím traktem. Tento způsob léčby má však stále řadu kontraindikací.

Lidem s citlivým trávicím systémem a některým z jeho onemocnění rozhodně neprospěje. Kontraindikací jsou také žaludeční vředy, onemocnění ledvin a citlivost nebo alergie na histamin.

Jak připravit šťávu z kysaného zelí?

Šťáva z kysaného zelí je k dostání v mnoha diskontních prodejnách a prodejnách zdravé výživy. Můžete si ji také připravit sami. Stačí si koupit (nebo sami naložit) kysané zelí. Pak ho zalijte trochou vody, přidejte trochu soli a nechte 2-3 dny na chladném a tmavém místě. Poté šťávu jednoduše sceďte. Měla by se uchovávat v chladničce.

Rychlejší způsob? Dejte rozdrobené kysané zelí do mixéru, přidejte špetku soli a sklenici studené vody. Vše rozmixujte. Pokud je pro vás chuť kysaného zelí příliš výrazná, můžete do nápoje přidat jablko nebo mrkev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *