Máte rádi řecké ryby? Vyzkoušejte ji v japonštině. Mnoho lidí říká, že je ještě lepší

Ryby a zelenina jsou velmi úspěšnou dvojicí. Svědčí o tom i obliba řeckých ryb. Tento pokrm se často objevuje na českých stolech a nikdy neomrzí. A na vlně popularity vznikla další – ryba na japonský způsob. Její koncept je velmi podobný. Opravdu stojí za vyzkoušení!

Čím jsou japonské ryby výjimečné? Je mimořádně šťavnatá, protože její kousky se před vložením do slaného nálevu a zeleniny smaží v palačinkovém těstíčku. Díky tomu ryba nenasákne příliš slaný nálev, zůstane pevná a nerozpadne se. Zelenina? Ta je také jiná, ale připravuje se podobně jako řecká ryba.

Na japonský způsob, ale bez drahých ingrediencí.

Ačkoli název pokrmu může napovídat, že se jedná o japonský recept, nevyžaduje těžko dostupné suroviny. Jeho výhodou je, že je skvělý jak teplý, tak studený. K rybě na japonský způsob se bude hodit treska, losos, miltai nebo mirena. Lze je podávat s vařenou rýží nebo jednoduše s chlebem.

Tento pokrm je vhodný pro každou příležitost. Hodí se k obědu, večeři nebo i jako svačina.

Ryba na japonský způsob

Složení: 1:

  • 600 g rybího filé,
  • 3 půlky konzervovaných paprik z plechovky,
  • 3 nakládané okurky,
  • 3 cibule,
  • olej na smažení,
  • zelená cibule, petržel nebo koriandr na podávání.

Na palačinkové těsto:

  • Na palačinky: 1 vejce,
  • půl šálku vody,
  • půl hrnku mouky,
  • sůl a pepř podle chuti.

Na slaný nálev:

  • Potřebujeme: 4 lžíce rajčatového protlaku,
  • půl šálku vody,
  • 2 lžíce oleje,
  • 4 lžíce lihového octa,
  • 3 lžíce cukru,
  • 1 lžička soli,
  • půl lžičky sladké papriky.

Způsob přípravy:

  1. Rybí filé nakrájíme na malé kousky .
  2. Smíchejte všechny ingredience na palačinkové těsto.
  3. Kousky filé namočte do palačinkového těsta a osmažte na rozehřátém oleji z každé strany. Položte je na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  4. Smíchejte všechny přísady na marinádu, okořeňte a dejte stranou.
  5. Nakrájejte cibuli na plátky a smažte ji v rozehřátém oleji asi 15 minut do měkka.
  6. Nakrájejte konzervované papriky a okurky. Přidejte je na pánev k cibuli.
  7. Vše společně smažte 2 minuty.
  8. Přilijte nálev a přiveďte k varu.
  9. Na velkou mísu položte vrstvu osmažených filetů, přidejte marinádu a zeleninu. Vrstvy opakujte a nakonec je zalijte nálevem.
  10. Rybu po japonsku přikryjte a uložte do chladničky. Po několika hodinách se chutě spojí.
  11. Porce ryby podávejte posypané jemně nasekanými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *