Jablečné muffiny ve fritéze: sladké, šťavnaté a rychlé na přípravu

Jaké je tajemství nejlepších jablečných muffinů? Vaše fritéza! Přečtěte si, jak je připravit rychle a efektivně.

Muffiny jsou vždycky zlatým hřebem, protože se rychle pečou, jsou pohodlné a prostě chutné. A pokud jsou navíc z fritézy, tím lépe. Ukážeme vám, jak snadno lze upéct šťavnaté jablečné muffiny ve fritéze.

Recept na rychlé jablečné muffiny ve fritéze

Lákavá vůně skořice a čerstvě upečených jablek naplní vaši kuchyni příjemnou vůní a vykouzlí vám úsměv na tváři.

Na tyto malé koláčky budete potřebovat jen několik ingrediencí, z nichž většinu už pravděpodobně máte ve skříni. Vypracujeme těsto z mouky, másla nebo margarínu, prášku do pečiva, vejce a cukru. Pak nakrájíme dvě jablka na malé kostičky, smícháme je s cukrem a skořicí a přidáme do těsta. Nyní jimi naplníme 5 silikonových formiček na muffiny a vložíme je do košíku fritézy. Po čtvrt hodině můžeme jablečné muffiny ze vzdušné fritézy vyndat a pochutnat si na nich.

Největší výhodou pečení ve fritéze na vzduchu je bezesporu spotřeba energie. Protože jsou fritézy menší a rychleji se zahřívají, spotřebují obvykle méně elektřiny než trouby. Také pečení je často rychlejší a fritézu obvykle nemusíte předehřívat.

Výsledkem jsou nadýchané a šťavnaté jablečné muffiny, na kterých si každý rád pochutná. Před podáváním je však nechte trochu vychladnout, abyste si nespálili jazyk. Pokud vám na konci nějaké zbydou, můžete je druhý den sníst studené. Nebo je můžete na pár minut vrátit do fritézy, aby se opět trochu prohřály. Vychutnejte si je!

Jablečné muffiny ze vzdušné fritézy

Ingredience

  • 2 malá jablka
  • 1 lžička skořicového cukru
  • 1 vejce velikosti M
  • 20 g cukru
  • 40 g másla nebo margarínu
  • 75 g mouky
  • 1 lžička kypřícího prostředku
  • 1 špetka soli

příprava

  • Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Smíchejte je v míse se skořicovým cukrem a krátce odstavte.
  • Vejce vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Postupně přidáme mouku, prášek do pečiva a sůl. Těsto dobře promíchejte.
  • Nakonec přidejte plátky jablek a těsto rozprostřete do muffinových forem.
  • Vložte je do košíku fritézy a jablečné muffiny pečte 15-17 minut při 160 °C. Paličkou zkontrolujte, zda jsou upečené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *