Dýňový hummus: připravte si ho snadno podle tohoto receptu, který je ideální na neděli.

Tento hummus je ideální na svačinu nebo jako předkrm.

Dýňový hummus je chutnou a univerzální variantou jídla, o které se můžete podělit s rodinou nebo přáteli. Díky jednoduchým ingrediencím a speciální poznámce je tento pokrm ideální pro línou neděli.

Na tento recept na dýňový hummus budete potřebovat: dva hrnky pečené dýně, hlavičku pečeného česneku, plechovku cizrny, lžíci tahini, šťávu z půlky citronu, čtvrt lžičky kmínu, čtvrt lžičky cibulového prášku, čtvrt lžičky skořice, čtvrt lžičky uzené papriky, čtvrt lžičky soli a pepře, tři lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena a čtvrt hrnku vody.

Jedná se o chutnou a zdravou variantu, o kterou se můžete podělit s nádechem uzeného.

Chcete-li nejprve připravit dýňový hummus, položte na plech nakrájenou syrovou dýni a hlavičku česneku. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte při 175 °C 30-40 minut nebo dokud nezměkne. Mezitím smíchejte dýňová semínka se lžičkou olivového oleje a špetkou soli a za občasného míchání je pět až deset minut opékejte, aby rovnoměrně zhnědla.

Tento recept je rychlý a snadný na přípravu, ideální na toasty nebo jako dip.

Když jsou dýně a česnek hotové, vložte je do mixéru spolu s okapanou cizrnou, tahini, citronovou šťávou, kmínem, cibulovým práškem, skořicí, uzenou paprikou, solí a pepřem. Poté přidejte olivový olej a vodu a mixujte, dokud nezískáte krémovou a jednolitou směs.

Nakonec jsem dýňový hummus podávala v nádobě, ozdobený trochou olivového oleje, špetkou papriky a opraženými semínky. Tento pokrm kombinuje kouřovou a pikantní chuť a je ideální jako předkrm nebo příloha.

Tento recept dodává dýňovému hummusu jedinečnou krémovitost a texturu.

Vlhký mrkvový koláč: chutný a snadný recept.

Tento mrkvový koláč je ideální pro ty, kteří hledají jednoduchý, chuťově výrazný a lahodný dezert ideální k odpolední kávě. Budete potřebovat: dva hrnky nastrouhané mrkve, jeden hrnek cukru, půl hrnku rostlinného oleje, tři vejce, jeden a půl hrnku mouky, lžičku kvásku, půl lžičky skořice a špetku soli.Dýňový hummus: připravte si ho snadno podle tohoto receptu, který je ideální na neděli.

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu. Mezitím v míse smíchejte vejce, cukr a máslo dohladka. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a dobře promíchejte. Prosejeme mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl a postupně je přidáváme do tekuté směsi. Míchejte krouživými pohyby, aby nevznikaly hrudky.

Nakonec jsem náplň nalila do předem vymazané a olejem vysypané formy a pekla 30 minut nebo dokud zapíchnuté párátko nevyjde čisté. Před vyjmutím z formy a podáváním nechte vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *