Krupnik se dá připravit na mnoho způsobů, ale aby byl chutný, musíte najít ten správný recept. Vyzkoušejte ten náš a uvidíte, jak lahodný může být první chod.
Složení: Krupník je výborný na vaření a přípravu:
- 1 krůtí krk,
- carrots,
- celer,
- petržel,
- syrový kořen zázvoru (3 cm),
- 5 sušených hub,
- 4 brambory,
- 3 polévkové lžíce prosa,
- kopr,
- smetana,
- sůl,
- pepř,
- zeleninové koření.
Způsob vaření:
Postup: Zeleninu nakrájejte a vložte do hrnce. Přidejte koktejl, sušené houby, zázvor a koření. Přilijeme krupici. Vařte asi 30 minut, dokud není maso měkké. Brambory oloupejte, opláchněte, nakrájejte na kostičky a přidejte do vařící polévky. Maso vyjměte, oddělte od kostí, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti osolíme, přidáme smetanu. Posypeme koprem.