Když jsem líná, udělám si k večeři tuto rychlou polévku. Je lepší než rajčatová polévka a polévka s polévkou.

Když nemáme čas na dlouhé vaření nebo jen nemáme energii a chuť na akci, uděláme si k večeři tuto výbornou a rychlou polévku. Je sametová, krémová a opravdu vynikající. Hlavní role v ní zastává zelený hrášek a sýr – bez nich se nic neobejde.

Polévka z hráškového pyré přijde vhod vždy, když je málo času a potřebujete sníst něco dobrého. Recept na tuto rychlou večeři patří rozhodně k těm nejjednodušším a kombinace hrášku a sýru feta je klíčem k té nejlepší chuti. Připravte si tento hráškový krém k večeři a očekávejte potlesk – vaše rodina i přátelé si ho zamilují.

Rychlou večeří je polévka z hráškového pyré. Tento sýr bude nejlepší

  • 1 litr zeleninového vývaru,
  • 500 g čerstvého mraženého hrášku,
  • 1 malý pórek,
  • 2 stroužky česneku,
  • 70 g sýra feta,
  • 150 ml 30% smetany,
  • nakrájená cibule,
  • sůl, pepř podle chuti,
  • máslo.

Jak na to:

  1. Začneme tím, že zahřejeme vývar. V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla a přidáme nakrájenou bílou část pórku. Když zprůsvitní, přidáme česnek prolisovaný přes lis.
  2. Vše chvíli smažíme, pak zalijeme horkým vývarem, přidáme hrášek a nasekanou brynzu. Když je hrášek měkký, rozmixujeme polévku mixérem na hladkou konzistenci.
  3. Podle chuti osolíme a opepříme a přidáme smetanu. Hrachovou krémovou polévku podávejte s nasekaným česnekem a krutony.

Stačí pár okamžiků a lahodná večeře je hotová. Tento recept vám určitě pomůže v krizových situacích, kdy vám například zavolá tchyně a oznámí vám, že za dvacet minut přijede na večeři a v lednici je jen light (a možná sýr feta).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *