Když nemáme čas na dlouhé vaření nebo jen nemáme energii a chuť na akci, uděláme si k večeři tuto výbornou a rychlou polévku. Je sametová, krémová a opravdu vynikající. Hlavní role v ní zastává zelený hrášek a sýr – bez nich se nic neobejde.
Polévka z hráškového pyré přijde vhod vždy, když je málo času a potřebujete sníst něco dobrého. Recept na tuto rychlou večeři patří rozhodně k těm nejjednodušším a kombinace hrášku a sýru feta je klíčem k té nejlepší chuti. Připravte si tento hráškový krém k večeři a očekávejte potlesk – vaše rodina i přátelé si ho zamilují.
Rychlou večeří je polévka z hráškového pyré. Tento sýr bude nejlepší
- 1 litr zeleninového vývaru,
- 500 g čerstvého mraženého hrášku,
- 1 malý pórek,
- 2 stroužky česneku,
- 70 g sýra feta,
- 150 ml 30% smetany,
- nakrájená cibule,
- sůl, pepř podle chuti,
- máslo.
Jak na to:
- Začneme tím, že zahřejeme vývar. V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla a přidáme nakrájenou bílou část pórku. Když zprůsvitní, přidáme česnek prolisovaný přes lis.
- Vše chvíli smažíme, pak zalijeme horkým vývarem, přidáme hrášek a nasekanou brynzu. Když je hrášek měkký, rozmixujeme polévku mixérem na hladkou konzistenci.
- Podle chuti osolíme a opepříme a přidáme smetanu. Hrachovou krémovou polévku podávejte s nasekaným česnekem a krutony.
Stačí pár okamžiků a lahodná večeře je hotová. Tento recept vám určitě pomůže v krizových situacích, kdy vám například zavolá tchyně a oznámí vám, že za dvacet minut přijede na večeři a v lednici je jen light (a možná sýr feta).