Jsou plné vitamínů a vlákniny, ale Češi je vyhazují. Uděláte si z nich nejlepší čaj.

Teplý čaj není pro mnoho Čechů nezbytným nápojem. Hodí se zejména ke sladkostem nebo na zimní večery. Lidé však nevědí, že v kombinaci s určitou přísadou získává nové vlastnosti. To vás jistě překvapí.

Čaj z cibulových slupek

Mnoho lidí ho má doma, ale většina ho vyhazuje do koše . Nevědí však, že je to chyba. Cibulové slupky , jak o nich mluvíme, lze použít k přípravě lahodného nálevu, který zlepší naše zdraví. Především účinně čistí střeva a snižuje krevní tlak , abychom jmenovali alespoň některé její vlastnosti .

Jaké vlastnosti má?

Málokdo si uvědomuje, že vnější část cibule obsahuje mnoho cenných složek . Antioxidanty, vitamin C, vápník, železo a vláknina jsou jen některé ze zdravotních přínosů těchto nenápadných slupek, které se obvykle vyhazují do odpadků.

Jejich zdravotní přínosy jsou impozantní. Pomáhají snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu, pomáhají při léčbě cukrovky, zmírňují příznaky alergie a zlepšují funkci střev. Mají také protirakovinné účinky a působí jako přírodní antibiotikum, a to je jen špička ledovce jejich výhod. Zjistěte, proč byste měli vyzkoušet čaj z cibulových slupek – je to snadný způsob, jak zlepšit své zdraví .

Jak si tento druh čaje připravit?

Připravit cibulový čaj je velmi jednoduché a rychlé . Nejprve byste samozřejmě měli cibuli důkladně umýt a oloupat . V další fázi naházejte slupky do hrnce a zalijte je litrem vroucí vody.

Doba vaření čaje je pouhých 10 minut . Nakonec tekutinu sceďte, abyste odstranili slupky. Tento nálev se doporučuje pít půl hodiny před spaním, ale nejsou žádné kontraindikace pro pití během dne.

Za zmínku stojí také to, že tento čaj pomáhá v boji proti kožním problémům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *