Výsledkem tohoto rychlého receptu jsou dokonalé těstoviny s tuňákem a vejcem, nebo chcete-li těstoviny s tuňákem a vejcem. V každém případě jsou skvělým doplňkem sendvičů a chutnou rychlou svačinkou.
Snídaňové těstoviny
Existuje mnoho skvělých snídaňových pokrmů, které lze připravit z vajec . Proto se někdy zdá, že dělat těstoviny je zbytečné – můžete si z nich usmažit skvělá míchaná vajíčka. V kombinaci s několika jednoduchými přísadami jsou však výhody vajec tak velké, že stojí za námahu navíc.
Kromě využití při snídani (včetně druhých snídaňových sendvičů a jídla s sebou) se tyto těstoviny skvěle hodí na stůl. Je dobré si tento recept schovat na neformální slavnostní příležitost. vyžaduje jen trochu práce, kterou lze navíc udělat předem, a efekt potěší vaše hosty .
Vaječné těstoviny s tuňákem
Autorka navrhuje podobné těstoviny, ale pouze na bázi majonézy. Mnoho lidí tomuto nápadu tleská, ale lidé, kteří počítají kalorie, vědí, že odtučněný nebo řecký jogurt je dobrý pro konzistenci těstovin, zatímco přidání majonézy je dobré pro chuť.
Složení
1 plechovka tuňáka
1-2 nakládané okurky
4 vejce
1 malý svazek petrželky
3-4 lžíce přírodního jogurtu
Volitelně: 1-2 lžíce majonézy.
Sůl, pepř
Těstoviny s tuňákem a vejcem
Tuňáka z konzervy vložte do síta a nechte okapat. Uvařte vejce a oloupejte je. Kopr nasekejte najemno.
Okurku nakrájejte podélně na čtvrtky. Pokud jsou semínka vodnatá a měkká, vyřízněte je. Okurky nakrájejte na malé kostičky.
Vejce v misce rozmačkejte vidličkou. Přidejte tuňáka, kopr, jogurt a případně majonézu. Ingredience promíchejte, aby vznikla homogenní směs. Přidejte na plátky nakrájenou okurku a opět ji nakrájejte.
Pastu podle chuti osolte a opepřete. Aby byla dostatečně krémová, může být potřeba trochu více jogurtu nebo majonézy . Po přípravě těstoviny ji uložte do lednice.