Okurkovou polévku dělám jen s tímto neobvyklým přídavkem. Celá rodina si žádá další

V zimě si k večeři často připravujeme hřejivou okurkovou polévku. Její hlavní složkou jsou samozřejmě nakládané okurky, ale v mnoha domácnostech se podává s různými přísadami. Tentokrát vám představíme recept na tuto polévku s neobvyklými přísadami, o kterých málokdo slyšel. Díky nim získá tento pokrm zcela nový rozměr chuti.

Mnoho lidí miluje velmi kyselou okurkovou polévku. Většinu z ní však často nemůžeme sníst. Chcete si připravit jemnější verzi okurkové polévky? Pak přidejte dvě neobvyklé ingredience a připravte si vydatnou večeři. Ta neskončí jen u jednoho talíře.

Co přidáváme do okurkové polévky? Některé ingredience vás možná překvapí

Okurky nakládané na jaře a v létě budou dobrým základem okurkové polévky. Použít můžete i nakládané (papuče), které pokrmu dodají na výraznosti. A jak je to s přílohami?

Okurková polévka se nejčastěji podává s přílohami, jako jsou brambory, bílá rýže nebo těstoviny. Málokdo už slyšel, že se dá jíst …. s krupicí a vejci. Proč byste měli do tohoto pokrmu přidat právě tyto dvě ingredience?

Krupici přidáváte do vývaru. Nic vám nebrání přidat do okurkové polévky dvě lžíce tohoto produktu. Díky tomu bude hustší a vydatnější.

Do šťovíkové polévky nebo polévky-jurky zase obvykle přidávají natvrdo uvařené vejce. V tomto případě bude mít také pozitivní vliv na chuť okurkové polévky.

Recept na okurkovou polévku s krupicí a vejcem

Ingredients:

  • 6 nakládaných okurek;
  • 100 ml vody z nakládaných okurek;
  • 1 litr zeleninového vývaru;
  • 150 ml 18% smetany;
  • 2 lžíce másla;
  • 2 lžíce instantní krupice;
  • 3 vejce uvařená natvrdo;
  • koření: sůl, pepř.

Příprava: 1:

Nejprve nastrouhejte okurky na jemném nebo středním struhadle. Poté je asi 10 minut smažíme na másle, aby změkly a pustily vodu.

V dalším kroku scedíme několik lžic studeného vývaru a přidáme krupici. Vše promíchejte, abyste se zbavili případných hrudek .

Do zbylého vroucího vývaru vlijte studený vývar a krupici a 5 minutpovařte. Po této době přidejte osmažené okurky a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.

Poté přelijte několik lžic vývaru do mísy a za stálého míchání přidejte smetanu. Po chvíli ji vlijte do okurkové polévky.

Nakonec přidejte šťávu z okurek a polévku podle potřeby osolte a opepřete. Podávejte ji s vejci uvařenými natvrdo. Je vhodné je nakrájet na čtvrtky. Vše můžeme ozdobit koprem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *