V zimě si k večeři často připravujeme hřejivou okurkovou polévku. Její hlavní složkou jsou samozřejmě nakládané okurky, ale v mnoha domácnostech se podává s různými přísadami. Tentokrát vám představíme recept na tuto polévku s neobvyklými přísadami, o kterých málokdo slyšel. Díky nim získá tento pokrm zcela nový rozměr chuti.
Mnoho lidí miluje velmi kyselou okurkovou polévku. Většinu z ní však často nemůžeme sníst. Chcete si připravit jemnější verzi okurkové polévky? Pak přidejte dvě neobvyklé ingredience a připravte si vydatnou večeři. Ta neskončí jen u jednoho talíře.
Co přidáváme do okurkové polévky? Některé ingredience vás možná překvapí
Okurky nakládané na jaře a v létě budou dobrým základem okurkové polévky. Použít můžete i nakládané (papuče), které pokrmu dodají na výraznosti. A jak je to s přílohami?
Okurková polévka se nejčastěji podává s přílohami, jako jsou brambory, bílá rýže nebo těstoviny. Málokdo už slyšel, že se dá jíst …. s krupicí a vejci. Proč byste měli do tohoto pokrmu přidat právě tyto dvě ingredience?
Krupici přidáváte do vývaru. Nic vám nebrání přidat do okurkové polévky dvě lžíce tohoto produktu. Díky tomu bude hustší a vydatnější.
Do šťovíkové polévky nebo polévky-jurky zase obvykle přidávají natvrdo uvařené vejce. V tomto případě bude mít také pozitivní vliv na chuť okurkové polévky.
Recept na okurkovou polévku s krupicí a vejcem
Ingredients:
- 6 nakládaných okurek;
- 100 ml vody z nakládaných okurek;
- 1 litr zeleninového vývaru;
- 150 ml 18% smetany;
- 2 lžíce másla;
- 2 lžíce instantní krupice;
- 3 vejce uvařená natvrdo;
- koření: sůl, pepř.
Příprava: 1:
Nejprve nastrouhejte okurky na jemném nebo středním struhadle. Poté je asi 10 minut smažíme na másle, aby změkly a pustily vodu.
V dalším kroku scedíme několik lžic studeného vývaru a přidáme krupici. Vše promíchejte, abyste se zbavili případných hrudek .
Do zbylého vroucího vývaru vlijte studený vývar a krupici a 5 minutpovařte. Po této době přidejte osmažené okurky a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.
Poté přelijte několik lžic vývaru do mísy a za stálého míchání přidejte smetanu. Po chvíli ji vlijte do okurkové polévky.
Nakonec přidejte šťávu z okurek a polévku podle potřeby osolte a opepřete. Podávejte ji s vejci uvařenými natvrdo. Je vhodné je nakrájet na čtvrtky. Vše můžeme ozdobit koprem.