Tento recept zpochybňuje vše, co víme o ovocných koláčích. Tento koláč je doslova z mandarinek, nikoliv z mandarinek jako mnohé jiné. Za zmínku stojí i zajímavý způsob jeho přípravy.
Koláč s mandarinkovou šťávou
Každý koláč je kombinací tekutých a pevných ingrediencí. Tento však jde při uplatňování tohoto principu velmi daleko. Pokud mandarinky smícháte s vejcem a moukou, získáte velmi ovocný koláč, který je skvělý jako svačina .
Těsto je tak vlhké, že z něj chcete udělat buchty. Chcete-li to udělat, jednoduše z něj vytvarujte jednotlivé kuličky. Lehké a nadýchané těsto se bude snadno trhat, což přispěje k zábavě při konzumaci této mandarinkové pochoutky.
Recept na mandarinkový koláč.
Ingredience
450 g mouky (+ na posypání)
400 g mandarinek
2 vejce
100 ml mléka
50 g cukru
1 sáček rychle působícího droždí
30 ml másla
Smíchejte mandarinky s vejci.
Oloupejte mandarinky, nakrájejte je na kousky a vložte do mísy. Rozšlehejte vejce, přidejte olej a mléko, přidejte cukr. Vše rozmixujte ponorným mixérem na homogenní hmotu.
Do smíchané hmoty prosejeme mouku a přidáme droždí. Uhněteme hladké těsto. Bude řídké a lepivé. Vytvarujeme kouli, přikryjeme fólií a necháme hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou polovinu pak na 3-4 díly. Vytvarujte z nich kuličky a pevně je položte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme podruhé kynout.
Po půl hodině vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 45 minut, dokud koláč nezíská zlatohnědou barvu. Před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.