Listové těsto je univerzální výrobek, který se určitě objeví v mnoha receptech. Používá se mimo jiné k přípravě malých pizz se šunkou a sýrem nebo čokoládových sušenek. Ne každý však zná recept, který jistě potěší téměř každého gurmána. Tenhle musíte vyzkoušet.
Co všechno se dá z listového těsta připravit?
Listové těsto je oblíbený výrobek, ze kterého lze připravit mnoho chutných pochutin , zejména těch, které lze snadno použít například na večírku nebo při slavnostní večeři. Patří mezi ně pizza koláče nebo, chcete-li, šneci, kteří jsou zabalení a zapečení z listového těsta se sýrem, šunkou a kečupem uvnitř. Dalším nápadem mohou být řízky se zelím a houbami , croissanty nebo listové těsto se špenátem. Tentokrát však představujeme jiný, rovněž fantastický recept.
Pletené listové těsto
Pletenec z listového těsta s mletým masem a houbami – recept, který rozhodně stojí za pozornost .
Ingredience: 1:
Balení listového těsta
Houby 200 g
Mleté krůtí maso 400 g
Rajčatový protlak 2 polévkové lžíce
Středně velká cibule
Lžíce petrželky
Žlutý sýr 100 g
Vejce
Sezam
Jak připravit copánky z listového těsta?
Nejprve na pánvi osmahněte cibuli, poté přidejte na plátky nakrájené houby a smažte, dokud se neodpaří voda .
Poté přidáme mleté maso a smažíme, dokud už není syrové . Poté přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
Všechny ingredience důkladně promícháme a odstavíme z ohně, aby náplň mírně vychladla. Po vychladnutí přidáme žloutek a důkladně promícháme.
Listové těsto rozbalte na stůl. Do středu položte náplň a posypte ji sýrem. Strany těsta nakrájejte na proužky a pak je střídavě zaplétejte – jednou vlevo, jednou vpravo.
Na závěr vše potřete bílkem a posypte sezamovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut, dokud kůrka nezhnědne.