Češi toto jídlo milují. Odborník na výživu je pečlivě zkoumal. „Jedno z nejzdravějších jídel české kuchyně“

Domácí pečené fazole jsou jedním z těch pokrmů, které jsou nejen chutné, ale také zdravé. Jak upozorňuje doktor Bartek Kulczynski, odborník na lékařskou výživu a potravinářský technolog, správně uvařená verze je pokladem zdraví. Zjistěte, proč byste si ho měli při nejbližší příležitosti připravit.

Zapečené fazole dominují českému stolu už léta jako vydatný a zahřívací pokrm. Ačkoli je často považována za těžký a kalorický pokrm, ve skutečnosti může být cennou součástí zdravé stravy. nutriční specialistka a potravinářská technoložka, upozornila na mimořádné vlastnosti tohoto tradičního jídla. Jak vysvětlil, nejenže je to kulinářská klasika, ale je také bohatý na vlákninu, která podporuje zdraví střev a dokonce snižuje riziko rakoviny tlustého střeva o 26 %. Obsahuje také draslík, nezbytný pro rovnováhu elektrolytů a správnou funkci svalů, a lykopen, silný antioxidant, který chrání tělo před oxidačním stresem a rakovinou. Je také zdrojem železa, hořčíku a kyseliny listové.

Zdravá verze pečených fazolí. Vybírejte domácí suroviny, vyhněte se těm hotovým.

Zdravotní přínosy pečených fazolí závisí na způsobu jejich přípravy. V domácí verzi, bez konzervantů a umělých zvýrazňovačů chuti, se pokrm stává skutečným spojencem zdraví. Odborník připomíná, že nejlépe je obsažena v luštěninách a rajčatových výrobcích a chutným doplňkem by mělo být maso. Upozorňuje také, že hotové výrobky, které se nacházejí na pultech obchodů, jsou často bohaté na chemické přísady, čímž ztrácejí svou výživovou hodnotu.

Nejjednodušší pečené fazole. Ingredience a způsob přípravy rychlého pokrmu

Domácí fazole mohou být nejen chutné, ale také rychlé na přípravu. Základ: fazole, rajčata, cibule a koření, které společně vytvoří chutný a výživný pokrm. Pro chuť se vyplatí obohatit je bobkovým listem nebo novým kořením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *