Připravíte je během několika minut a chutnají jako z restaurace. Zde jsou dva skvělé recepty

V nabitém týdnu máme málokdy čas na přípravu složité večeře o dvou chodech. I tak ale potřebujeme jíst něco výživného. Nejlepší je, když se s tím nemusíme příliš namáhat. Co uvařit k večeři, aby to bylo rychlé a levné? Představujeme tři nejlepší recepty s těstovinami, kuřecím masem a bramborami.

1. Těstoviny v rajčatovo-sýrové omáčce

Tyto těstoviny v rajčatovo-sýrové omáčce jsou skutečnou chuťovou bombou. Přestože k její přípravě potřebujete pouze tři hlavní ingredience, je opravdu chutná. Kromě toho jsou všechny levné, takže si můžeme udělat rychlou a výživnou těstovinovou večeři za málo peněz.

Místo pečených fazolí . Chutný nápad na večeři

Ingredience: 1. Sušené brambory, 2. Sušené brambory, 3. Sušené brambory, 4. Sušené brambory, 5:

  • Přílohy: 300 g těstovin penne
  • 1 plechovka nakrájených rajčat (400 g)
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 1/2 kuličky mozzarelly
  • 120 ml 30% smetany
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě do al dente . Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a přidejte prolisovaný česnek.
  2. Smažte ho asi 1 minutu. Poté do pánve přidejte rajčatový protlak a smíchejte ho s rozpuštěným máslem a česnekem.
  3. Asi po 2 minutách přidejte konzervovaná rajčata, smetanu, bazalku, sůl a pepř podle chuti . Vše by mělo přijít k varu, poté snižte teplotu a nechte omáčku za občasného míchání zhoustnout.
  4. Poté do omáčky přidejte nadrobno nakrájenou mozzarellu a míchejte, dokud se dobře nerozpustí.
  5. Do omáčky přidejte předem uvařené těstoviny. Vše promíchejte tak, aby byly těstoviny zcela pokryty rajčaty.

Uvařené těstoviny s rajčatovo-sýrovou omáčkou podávejte ihned po uvaření.

2. Gnocchi s kuřecím masem a špenátem ve smetanové omáčce

Gnocchi s kuřecím masem a špenátem je jídlo, které rozhodně odpovídá představě rychlé večeře s kuřecím masem. Jeho příprava zabere méně než půl hodiny a vypadá i chutná jako z drahé restaurace . Seznam ingrediencí může na první pohled působit skličujícím dojmem, ale nemusíte se cítit špatně. Efekt je úžasný a nevyžaduje mnoho úsilí.

Složení: 1:

  • Příprava: 500 g noků (nebo bramborových knedlíků).
  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g mladého špenátu
  • 200 g smetanového sýra (přírodní příchuť)
  • 200 g 30 % smetany
  • 200 ml vody
  • 20 g másla
  • 15 g olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky provensálských bylinek
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Příprava:

  1. Uvařte noky nebo bramborové knedlíky v dobře osolené vodě podle doporučení výrobce. Poté je ihned sceďte z vody a dejte stranou.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na středně velké kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
  3. Když je olej rozpálený, přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není zcela hotové. Poté přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a smažte ještě půl minuty.
  4. Do pánve přilijte smetanu a vodu. Přidejte provensálské bylinky, sůl a pepř. Vše přiveďte k varu a poté do omáčky přidejte smetanový sýr. Dobře promíchejte do hladka s ostatními přísadami.
  5. Omáčku vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, asi 7 minut.
  6. Do uvařené omáčky přidejte špenátové listy a vmíchejte je do omáčky, dokud neztratí objem.
  7. Po přidání všech listů vypněte plotýnku a do omáčky přidejte noky a nasekanou petrželku. Vše jemně promíchejte.

Gnocchi s kuřecím masem podávejte ihned po uvaření.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *