Oloupejte mandarinky: tento trik zanechá méně bílé slupky.

Věděli jste, že mandarinku můžete oloupat během několika sekund tak, že na ní nezůstane téměř žádná bílá slupka, a to vše bez ulepených prstů a oranžových nehtů?

Oranžové citrusové plody, jako jsou mandarinky nebo satsumy, není vždy snadné oloupat. Většina lidí nehtem odtrhne vrchní část slupky a pak ji loupe kousek po kousku. Pokud nechcete jíst bílou kůru pomerančů a mandarinek, můžete bílé kousky chvíli loupat.

Existuje však trik, který usnadňuje loupání mandarinek, pomerančů atd. a jejich konzumaci během několika sekund. Vše, co potřebujete, je nůž a základna. Zde je návod, jak na to:

Mandarinku oloupejte bez bílé slupky za nehty.

V kroku 1 budete potřebovat nůž.

1. Nejprve mandarinku rozkrojte na polovinu. Řez proveďte tak, abyste oddělili základnu květu a základnu stonku. Jinými slovy, musíte řezat tak, aby všechny plátky mandarinky byly proříznuty jednou.

2- Nyní je téměř hotovo: jednu z polovin uprostřed dole stlačte tak, aby se poloviny sloupku mírně oddělily od těla. Pak je lze jednoduše vyjmout a užívat si.

Protože skořápka zůstává neporušená, je to většina bílé slupky, která ulpívá na skořápce, nikoliv prasklá slupka, kterou chcete sníst. Přestože tato slupka není vůbec škodlivá, ale naopak velmi zdravá, většina lidí ji nemá ráda kvůli její hořké chuti.

Výsledné kousky jsou malé a dobře se vejdou do úst.

3 – Další výhoda: Bílý mezokarp se nerozlévá po celé pracovní ploše, ale zůstává přilepený ve skořápce. Pokud část z něj odstraníte prsty, můžete ho snadno zachytit a sebrat v celé skořápce.

Tip: nevyhazujte mandarinkovou ani pomerančovou kůru! Můžete je dobře využít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *