Nalijte do těsta místo mléka. Palačinky budou měkké, jemné, ale velmi pružné.

Palačinky milují děti i dospělí. Jedná se o jeden z receptů, který je ideální na snídani, oběd i odpolední svačinu.

I když se může zdát, že palačinky jsou jedním z nejjednodušších receptů, které jsou v našich domácnostech k dispozici. Ukazuje se však, že pro mnohé je to stále problém. Dokonalé palačinky by měly být měkké a křehké. Abychom toho dosáhli, stojí za to dbát nejen na vhodné poměry, ale také na podmáslí. Právě díky němu budou palačinky tak lahodné, že zmizí z talíře ještě před přidáním náplně.

Palačinky s podmáslím

Palačinky lze podávat s různými náplněmi. Sladkými s marmeládou, ovocem nebo čokoládovým krémem nebo slanými například se sýrem a špenátem. Základem jsou však vždy dobré palačinky. Místo toho, abyste do mísy nalili pouze mléko nebo vodu , použijte podmáslí. Právě díky němu jsou palačinky libové, měkké a pružné.

Přidání podmáslí prospěje i našemu zdraví. Je zdrojem vápníku, vitaminů skupiny B a probiotik, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Podmáslí má jemnou, lehce nakyslou chuť, která nedominuje chuti palačinek.

Základní recept na palačinky

Jedná se o univerzální kombinaci, která se hodí jak ke slaným, tak ke sladkým náplním.

Složení: 

  • 1,5 hrnku pšeničné mouky,
  • 2 vejce,
  • 2 šálky podmáslí
  • 1 lžíce másla,
  • špetka soli.

Způsob přípravy:

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, mléko, máslo a sůl a důkladně promícháme.
  2. Těsto odložíme na 10 minut stranou. Tím se v mouce uvolní lepek a placky budou po usmažení pružné.
  3. Před vylitím první dávky těsta formu lehce vymažte olejem.
  4. Palačinky smažte na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud lehce nezhnědnou.

Jednoduché a chutné podmáslové palačinky jsou hotové. Stačí je naplnit oblíbenou náplní a je hotovo. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *