Kotlety z mletého masa s dalšími přílohami. Udělala jsem je, protože jsem chtěla obyčejnou večeři, a nelituji toho.

S víkendem jsou sváteční jídla zapomenuta. A nedá se popřít, že díky těm chutím mám chuť vrátit se ke klasickým večeřím. Jednou z jednoduchých, rychlých a vydatných večeří jsou mleté masové kuličky s houbami. Mám dvojí verzi – podrobnosti níže.

Měkké a šťavnaté kotlety z mletého masa jsou prostě tradičně chutným pokrmem. Ale můžete jít ještě dál a udělat je ještě chutnější s bramborami a oblíbeným salátem, stačí k jejich přípravě použít houby. Malé žampiony chuť masa dokonale zvýrazní! Část z nich použijte na omáčku a zbylé krásné kousky schovejte dovnitř mletého masa.

Nejlepší houbová omáčka

Houbová omáčka je jednou z nejoblíbenějších příloh k pokrmům na českých stolech. Díkysvé krémové konzistenci a hluboké chuti je oblíbená u malých i velkých. Klíčem k vytvoření dokonalé omáčky je použití čerstvých hub, které jí dodávají výraznou chuť. K přípravě tradiční houbové omáčky budete potřebovat jen několik málo ingrediencí. Nejprve budete potřebovat 500 g čerstvých hub, které po omytí a nakrájení tvoří základ omáčky. K tomu přidejte 1 střední cibuli, zesklovatělou na rozpuštěném másle, a aromatické koření: nové koření, bobkový list, sůl a pepř. Vše zalijte 250 ml smetany a zahřívejte, dokud se tekutina neodpaří a omáčka nezhoustne. Dávejte pozor, abyste to nedělali příliš dlouho, protože omáčka by měla být polotekutá. V případě potřeby můžete na závěr přidat jemně nasekanou petrželku.

Recept na kotlety z mletého masa s houbovou nádivkou

Pokud máte možnost koupit malé-drobné houby, jsou pro tuto verzi pokrmu ideální. Stačí je důkladně očistit kartáčkem, rychle opláchnout pod tekoucí vodou a poté osušit.

Složení: houby, které se v kuchyni objevily, jsou zralejší než houby, které se v kuchyni objevily:

  • Příprava: 500 g mletého krůtího masa,
  • 100 g malých žampionů,
  • 1 vejce,
  • 1 malá cibule,
  • půl lžičky granulovaného česneku,
  • půl lžičky majoránky,
  • půl lžičky sladké mleté papriky,
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky,
  • 1/4 šálku strouhanky,
  • olej na smažení.

Příprava:

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji na malém množství oleje a dáme stranou.
  2. V míse smíchejte mleté maso, vejce a koření. Ručně promíchejte, aby se směs dobře provzdušnila.
  3. Přidejte cibuli a promíchejte.
  4. Očistěte malé žampiony, rozkrojte je napůl nebo ty nejmenší nechte vcelku.
  5. Na pánvi rozehřejte olej.
  6. Ze směsi vytvarujte placičky z mletého masa a do každé přidejte jednu houbu.
  7. Obalte je ve strouhance a smažte z obou stran dohněda.
  8. Podávejte s houbovou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *