Francouzi ji přidávají do brambor. Kaše je pak dokonale krémová.

Bramborová kaše je klasika, která potěší svou jednoduchostí a chutí. I když je lákavé experimentovat s přídavky, jako je mascarpone, slanina nebo sýr, k vytvoření dokonalého pokrmu stačí základní ingredience – sůl, máslo, mléko nebo dvojitá smetana. Francouzi šli ještě dál.

Francouzi ji přidávají do brambor. Bramborová kaše je pak dokonale krémová.

Brambory Chantilly jsou variací na tradiční bramborovou kaši, která potěší svou sametovou strukturou. Tajemství jejich jedinečnosti spočívá v přidání šlehačky, ale neslazené smetany do klasické směsi. Výsledek? Lehkost a svěžest, která mění charakter pokrmu.

  • Jak dosáhnout dokonalé konzistence kaše?

Stejně jako u jiných receptů na bramborovou kaši vše začíná oloupanými a uvařenými bramborami. Abyste dosáhli hedvábně hladké konzistence, je třeba brambory prolisovat, stejně jako v ikonickém receptu na česnekovou kaši . Z brambor s máslem a mlékem se připravuje klasická bramborová kaše, ale to je jen začátek. Klíčovým krokem je přidání studené šlehačky, která dodá extra krémovou strukturu.

Po přidání smetany a posypání parmazánem se brambory pošlou do trouby, kde získají zlatavou barvu. Navzdory pečení si šlehačka zachovává svou strukturu a dodává pokrmu neobyčejný vzhled podobný suflé. Objevte chuť brambor Chantilly a dopřejte si na talíři kousek francouzské elegance.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *