Zdeněk Poglreich ukázal recept na snadnou večeři po svátcích. Tento pokrm se bude hodit všem, kteří se přes svátky přejedli kapra a zeleninového salátu. Naučte se metodu slavného šéfkuchaře a uvaříte večeři nejen snadno, ale také velmi rychle. Chuť a spokojenost domácnosti jsou zaručeny.
Zdeněk Poglreich s nápadem na večeři
V mnoha domácnostech už vánoční speciality skončily, což znamená, že konečně můžete k večeři uvařit něco úplně jiného.
Kuřecí prsa připravená podle šéfkuchařových rad v kombinaci s dalšími ingrediencemi se ukáží jako šťavnatá a hlavně velmi chutná. Tento pokrm stojí za to připravit, protože je zdravější alternativou tradičních svátečních jídel a určitě potěší nejednoho spolustolovníka. Uvařte si je podle níže uvedeného receptu a sami se přesvědčte, jak jsou vynikající.
Rychlá večeře s několika málo ingrediencemi
Recepty Zdeňka Poglreicha jsou proslulé nejen snadnou přípravou, ale také tím, že nevyžadují příliš mnoho surovin. To platí i pro tuto snadnou večeři. Mezi potřebné produkty patřila kuřecí prsa, perlové kroupy a zelenina. Vzhledem k rychlosti přípravy můžete, stejně jako sám šéfkuchař, zvolit mraženou zeleninu. Nezbytné je také koření, které dodá celému pokrmu tu správnou chuť. Více informací o tom, co budete potřebovat, se dozvíte z níže uvedeného seznamu.
Ingredience: 1:
Přílohy: 3 kuřecí prsa
200 g perličkové krupice
200 g mražené zeleniny
200 ml vody
2 lžičky provensálských bylinek
máslo
pepř
sůl
Recept na snadnou večeři po svátcích.
Kuřecí prsa zbavená bílé kůže osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Poté maso pokapejte olejem a potřete kořením.
Do žáruvzdorné formy nasypeme propláchnuté ječné kroupy. Na ni položte kuřecí prsa a obložte je mraženou zeleninou.
Do džbánu nalijte vodu a přidejte lžičku soli. Přísady promíchejte, aby vznikl homogenní roztok. Nalijte ho po okrajích misky. Pokrm pečte hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po uplynutí této doby podávejte k večeři. Poté, co pokrm rychle zmizí z talířů vaší rodiny, poznáte, zda jim chutná.