Před večírkem vždy podávám pórkovou polévku. Je vynikající, protože do ní přidávám tajnou přísadu.

Polévka na neformální večeři nebo jen na večírek? Tady je!!! Pórková polévka je jistota, každý ji s chutí sní a bude si říkat o další. Jaké je její tajemství? Sýr. Bez něj se ani nehněte.

Nemá smysl si hrát s potíráním a dalšími pokrmy, které jsou složité a jejichž příprava trvá dlouho. Zvolte pórkovou polévku a všichni budou nadšeni. Je lehká, ale vydatná, krémová a opravdu lahodná. Jak ji připravit. Tavený sýr je téměř povinný, další koření se bude hodit. Řeč je samozřejmě o muškátovém oříšku.

Pórek nemá konkurenci

Ingredience: 1:

  • Pórek: 3 střední pórky,
  • 3 velké brambory,
  • 1 větší cibule,
  • 3-4 stroužky česneku,
  • cca 150-200 g taveného sýra s bylinkami,
  • lžíce másla,
  • sůl, pepř, muškátový oříšek,
  • přibližně 1,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru,
  • nepovinně: 2 lžíce zakysané smetany.

Jak ji připravit:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte lžíci másla a přidejte nakrájenou cibuli. Když zprůsvitní, přidejte na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání ho osmahněte na prudkém ohni.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky, přidejte na pánev a smažte 5 minut. Nakonec přidejte prolisovaný česnek.
  3. Osmaženou zeleninu zalijte vývarem, ztlumte oheň a vařte, dokud brambory nezměknou. Poté přidejte tavený sýr nakrájený na kousky a po roztavení vše rozmixujte ponorným mixérem. V této fázi přidejte také temperovanou smetanu.
  4. Polévku podle chuti dochuťte lžičkou soli, lžičkou pepře a lžičkou muškátového oříšku. Vařte dalších 5 minut. Podávejte s krutony, slaninovými lupínky nebo pufovaným hráškem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *