Nejlepší salát k večeři. Můj manžel si vždycky nalije tři porce.

Zelný salát s majonézou je klasická příloha k večeři, kterou lze připravit na několik způsobů. Zde jsou tři osvědčené recepty, které uspokojí každou chuť.

Kebabový salát s majonézou

Kebabový salát je chutnou variantou, která se bude hodit jako příloha ke grilovanému masu i k běžné večeři.

Ingredients:

  • Kebabový salát: 1/3 bílého zelí (nebo směs bílého a červeného zelí ),
  • 1/2 červené papriky,
  • 1/2 žluté papriky,
  • 1/2 zelené papriky,
  • 2 mleté okurky,
  • několik cherry rajčat,
  • 1 červená cibule,
  • půl svazku kopru,
  • 3 lžíce majonézy,
  • 3 lžíce řeckého jogurtu,
  • 1 lžíce octa,
  • sůl, pepř.

Příprava: Vezměte si na pomoc houby, které jste si připravili v kuchyni:

  1. Zelí nakrouháme a posypeme solí, přidáme ocet.
  2. Nakrájejte zeleninu a přidejte ji k zelí.
  3. Přidáme kopr, majonézu, jogurt a koření.
  4. Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Zelný salát s česnekovou omáčkou

Oblíbený zelný salát s česnekovou omáčkou na bázi majonézy a smetany obohatí chuť každé večeře.

Ingredients:

  • Čtvrtina malého kotlíku bílého zelí,
  • 1 velká mrkev,
  • 2 lžíce majonézy,
  • 3 stroužky česneku,
  • lžička vinného octa,
  • lžíce dvojité smetany,
  • petrželová nať,
  • sůl, cukr, pepř.

Příprava:

  1. Vezměte si na pomoc mrkev a petržel.
  2. Česnek smícháme s majonézou a zakysanou smetanou.
  3. Přidáme ocet, dochutíme a spojíme se zeleninou.
  4. Před podáváním uložte do chladničky.

Křupavý salát z červeného zelí

Křupavý salát z červeného zelí je chutnou a zdravou alternativou s přídavkem majonézy.

Složení: 

  • Potřebujeme: Malý kotlík červeného zelí,
  • 1 cibule,
  • 3-4 lžíce majonézy,
  • 2 lžičky citronové šťávy,
  • 1 lžička cukru,
  • sůl, pepř.

Příprava: 

  1. Zelí nakrouháme, osolíme a necháme 10-15 minut odležet.
  2. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k zelí.
  3. Přidáme majonézu, dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
  4. Promícháme a dáme vychladit do lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *