Když venku klesne teplota, miska horké polévky přijde jako zlatá. Místo toho, abyste znovu vařili vývar nebo strouhali zeleninu do okurkové polévky, zvolte lahodnou kebabovou polévku. Sní ji celá rodina.
Kebabová polévka zní přinejmenším neobvykle, ale všichni milovníci masité, výrazné chuti budou v sedmém nebi. Najdete v ní zeleninu, aromatické koření, houby i maso. Děje se toho hodně a vše tvoří harmonický celek. Tato polévka potěší svou chutí od první lžíce.
Kebabová polévka
Pokud říkáte, že se nemůžete nabažit polévky, je to známka toho, že jste zřejmě neochutnali kebabovou polévku. Rozbíjí tento stereotyp a přehluší i to nejhlasitější kručení v žaludku. Je plná přísad a skvěle zahřeje po zimní procházce.
Každá lžíce je čirým požitkem plným chutí a ingrediencí. Nejlépe se zde hodí šťavnatá kuřecí stehna, ale můžete použít i kuřecí nebo krůtí prsa. Tato polévka chutná skvěle i po ohřátí, takže si můžete udělat celý velký hrnec a jíst ji i následující dny.
Složení:
- Složení: 1 litr vývaru,
- 800 g kuřecího stehenního masa,
- 1 plechovka konzervované kukuřice,
- 4 barevné papriky (např. 2 červené, 1 žlutá a 1 zelená),
- 400 g žampionů,
- 4-5 stroužků česneku,
- 1 lžíce rajčatového protlaku,
- 2-3 červené cibule (podle velikosti),
- koření na kebab gyros,
- sladká a pálivá paprika,
- 250 ml 18% sladké smetany,
- sůl a pepř podle chuti.
Způsob přípravy:
- Začněte s masem. Nakrájejte je na kostky, posypte kořením na kebab nebo gyros, sladkou a pálivou paprikou, solí a pepřem. Vložte do chladničky alespoň na 30 minut.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, nakrájejte žampiony na plátky a papriky na tenké plátky nebo kostičky.
- Na pánvi s rozehřátým olejem osmahněte maso a přendejte ho na pánev.
- Když zezlátne, přidejte vývar.
- Na oleji osmahněte cibuli spolu s prolisovaným česnekem, přidejte houby, trochu je osmahněte a vše přidejte do vývaru.
- Přidejte kukuřici a papriky a na mírném ohni vařte 40 minut.
- Přidejte rajčatový protlak a smetanu a přiveďte k varu.
- Podle chuti osolte a opepřete. Můžete také přidat více kebabového koření a papriky.
Hotovou polévku nalijte do talířů a podávejte teplou. Dodatečně ji můžete posypat nasekanou petrželkou, koriandrem nebo strouhaným sýrem. Dobrou chuť!