Ráno po svátcích může být pro každého těžké. Nic nepomůže v takovém stavu lépe než polévka na kocovinu. Lze ji připravit snadno, rychle a navíc jen z několika málo surovin. Seznamte se s receptem a už po první lžíci se vám vrátí síly a budete se cítit lépe.
Rychlá večeře
Vyplatí se mít k dispozici recept na rychlou večeři. Ten, který vám dnes představíme, je skvělý v mnoha ohledech. Polévka, kterou z něj připravíte, je chutná, vydatná a co je zajímavé, je dobrá i proti kocovině.
Z čeho připravit polévku proti kocovině?
Hlavními ingrediencemi polévky jsou brambory a klobása. Takové složení zaručuje, že pokrm bude vydatný a velmi chutný. Přidat můžete také cibuli a aromatické koření, které celému pokrmu dodá lahodnou chuť. Souhlasíte, tyto produkty zaručují, že polévka bude ideální na kocovinu. Přísady a jejich gramáže jsou uvedeny níže.
Ingredience: 1:
5 velkých brambor
2 litry vody
1 velká cibule
4 uzené klobásy
3 stroužky česneku
sušená majoránka
2 lžíce smetany
mouka
pepř
sůl
Polévka proti kocovině – recept
Brambory oloupeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Když voda začne vřít, vařte je asi 5 minut.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a klobásu na menší kousky. Obě suroviny osmahněte na pánvi. Přidejte majoránku, pepř, sůl a prolisované stroužky česneku. Přísady smíchejte dohromady.
Přidejte je do polévky. Do sklenice nasypte mouku, přidejte smetanu a přilijte trochu vody z vařící polévky. Ingredience promíchejte, a když se změní v homogenní směs, nalijte ji do hrnce. Polévku zamíchejte. Chvíli ji povařte, v případě potřeby dochuťte pepřem a solí.